21-11-2016: Workshop detectiezoeken georganiseerd natuurlijk door Mario van Neuswerk voor Honden.

Al vele lessen en workshops hebben we gevolgd bij Mario’s Neuswerk voor Honden, vervelen doet het nooit bij hem. Gisteren had hij een workshop Detectiezoeken in elkaar gezet voor vijf Starretjes en een “half” Starretje.

Aan deze workshop namen deel: Hjalmar (zoon van Ayreon en Lupus) met Connie, Muna (dochter van Ayreon en Lupus) met Anja, Sam (zoon van Ghinjo en Nick) met Mariëtte, Slayer (zoon van Ghinjo en Nick) met Willie en de “halfstar” Novie (dochter van Nasho Ghin-Hawk, zoon van Ghinjo) met haar vrouwtje Conny. Hoewel Sirrush de “trainingshond” is van Ronald, deed Saskia met haar deze workshop.

Er werd begonnen met een zoeksessie in de kantine van VHV de IJsselmond. Mooi was om te zien hoe elke hond op zijn/haar manier het zoeken oppakte. De tweede zoeksessie werd gehouden in de serre, die vol lag met oa autobanden, een rollator, een trampoline etc..

Na de lunchpauze gingen we naar buiten en moest een auto doorzocht worden. De dag werd afgesloten met een zoeksessie op het terrein van een recyclingsbedrijf. Dit was een echte uitdaging, mede door de zeer harde wind vlogen de geuren door de lucht, het was dus hard werken voor de Stars!

Over de zoekkwaliteiten van Sirrush kunnen we niet meer dan vol trots zijn: geheel onbevangen startte ze de zoektocht in de kantine, om daar ook gewoon bovenop de tafels te springen om haar zoektocht te kunnen vervolgen. In de serre dook ze ook overal vrij door heen, zelfs op een bewegende rolstoel bleef ze staan om hetgeen te vinden waar ze naar op zoek was. Zoals Mario ook al verwachtte dook ze direct de gehele auto door om deze tot in de kleinste gaatjes te verkennen. En op het terrein van het recyclingsbedrijf was haar zoektocht flink moeilijk gemaakt door de te zoeken stof op bijna twee meter hoogte te leggen, hiervoor moest ze wel een stapel met pallets van een dikke meter hoog opspringen.

Maar, ook de anderen lieten zien over geweldige speurneuzen te beschikken! We kunnen dan ook terugkijken op weer een heel geslaagde workshop bij Mario’s Neuswerk voor Honden!