17-09-2017: Survival in Borger

Gisteren was er weer een survivaldag in Borger, georganiseerd door de Reddingshonden Groep Drenthe en Kringgroep Noord-Oost-Nederland van de Hollandse Herdershonden.
In het verleden hebben we al meerdere keren deelgenomen aan deze survivaldag en we hebben, samen met deze organisatie, er al eens een Stardag georganiseerd. Toch is deze survival niet te vergelijken met de andere survivals waar we wel eens aan deelnemen. Deze survivaldag duurt de gehele dag, er wordt ook veel gewandeld en alle “opdrachten” zijn voor iedereen gewoon goed te doen (en dat is bij de andere survivals bepaald niet het geval!).
Saskia nam met Sabbat deel aan deze dag. Ook Leroy was van de partij, met zijn Qamy-Lynn (dochter van Ghinjo x Nick en tevens oudere zus van Sabbat), Tina deed mee met haar Nolcha (dochter van Ghinjo x Hawkeye) en op het laatste moment kon ook Willie nog deelnemen met haar Slayer (grote broer van Sabbat).
Helaas begon de dag met regen en wij gingen van start met een kompaswandelroute. Toen we bij het eerste onderdeel aankwamen, bleken twee groepen voor ons “verkeerd” te zijn gelopen, waardoor we al gelijk een uur moesten wachten eer we via een vlot naar de overkant van het kanaal konden. En omdat wij een stuk langs een weiland niet aanzagen voor een wandelpad, liepen wij zelf ook al vrij snel verkeerd, waardoor we één van de leukste onderdelen misten: de kanotocht. Na drie uur wandelen (het begon eindelijk droog te worden) kwamen we weer terug op het terrein van de organisatie, alwaar we een “pootjes van de grond” baantje konden lopen met de honden. Voor de Stars een makkie! Daarna vertrokken we voor de tweede wandelroute, een hondenplaatjesroute. Al vrij snel kwamen we bij een groep meiden van de scouting aan, die een wiebelbaantje hadden gebouwd. Het leukste kwam eigenlijk nog daarna, want alle jonge meiden waren zo weg van de vier Stars, dat we daar nog een tijdje gestaan hebben omdat de meiden maar niet genoeg kregen van het knuffelen van de Stars. Daarna maar snel weer verder gelopen. De enige oefening die we daarna nog kregen, was een verleidingsoefening. Een kort baantje met aan de kant wat knuffelbeesten e.d. en op dat korte baantje lagen overal stukjes frikandel. Maar ja…onze Stars gaan liever voor de bal dan voor een stukje frikandel, dus ook deze oefening was een makkie. Eenmaal weer terug op het terrein van de organisatie konden we nog een echt survivalbaantje doen, deze was alleen wel heel erg kort. Daarna bleek dat we nog bijna anderhalf uur moesten wachten op het laatste onderdeel, de tokkelbaan. Na overleg met de organisatie werd er voor ons geregeld dat we alsnog de kanotocht konden gaan doen, waar we heel blij mee waren. Willie vond het inmiddels wel welletjes geweest en besloot huiswaarts te gaan. En toen konden we dus nog met z’n zessen in een kano: Leroy met Lynn, Tina met Nolcha en Saskia met Sabbat. Het instappen was al een hele happening, tijdens de kanotocht belandden we toch nog een paar keer in het hoge gras, maar uiteindelijk kwamen we weer droog aan wal. Precies op tijd waren we daarna terug op het terrein van de organisatie voor altijd het meest spectaculaire onderdeel: de tokkelbaan! Deze baan was een mooie afsluiter van de dag. Zo met ons groepje hebben we het heel gezellig gehad en samen veel plezier gemaakt…wel vonden we dat er weinig oefeningen/opdrachten waren en dat er weinig uitdaging aan was…maar ja…misschien zijn wij inmiddels wel te veel verwend ?