Rond 8 oktober 2019 hopen we met onze Sirrush weer een nestje te mogen krijgen. Dit nestje, de V-Stars, zou voor Sirrush dan haar derde nestje gaan worden.

Onze keuze voor de reu is gevallen op Quadir’s Cuba von Excalibur . Cuba komt, net zoals Sirrush, over zowel Tsjechische als DDR-werklijnen. Beiden hebben een stabiel, open, vrolijk en werklustig karakter. En natuurlijk zijn zowel Sirrush als Cuba HD-vrij, ED-vrij en DM-vrij.

Tijdens de dekking was er sprake van echte liefde, wat vonden Sirrush en Cuba elkaar leuk!

Omdat de beide toekomstige ouders over zowel Tsjechisch als DDR-bloed beschikken, zullen de nakomelingen, naar verwachting, over aardig wat energie beschikken. Voor toekomstige baasjes is het dus belangrijk dat zij met een nakomeling uit dit nestje meer willen gaan doen als alleen maar wandelen.

Mocht u serieuze interesse hebben in een pup uit deze combinatie, neemt u dan contact met ons op.

Alles over het tweede nestje van Sirrush kunt u lezen op de pagina “Nestjes, U-Stars

Over onze nestjes:

Onze nestjes worden in huis geboren en blijven in huis tot ze het nest verlaten. Vanaf dat de pupjes ongeveer vier weken oud zijn mag er bezoek komen. De pupjes worden dagelijks gesocialiseerd met onze eigen honden, elke dag krijgen ze ander speelgoed en laten we ze nieuwe dingen ontdekken. We leren de pupjes alvast wat wennen aan het lopen aan een lijntje, alsmede nemen we ze regelmatig mee in de auto, zodat ze daar ook alvast aan wennen alvorens de reis naar hun nieuwe huis te moeten maken. Na de eerste inenting op zes weken leeftijd gaan we er met de pupjes ook op uit, zo bezoeken we een tuincentrum, een kinderboerderij, paardjes etc..

Vanaf dat de pupjes ongeveer vier weken zijn doen we regelmatig een klein testje met ze (individueel), om zo de ontwikkeling van het karakter te kunnen volgen. In overleg met de toekomstige eigenaren maken wij op de leeftijd van zeven weken de keuze wie welke pup gaat krijgen.

Ook houden we dagelijks op onze website een dagboekverslag met foto’s bij, zodat de toekomstige eigenaren (en verder iedereen die het leuk vindt) het nestje op de voet kan volgen.

Wij verkopen geen puppen aan mensen die de hond in een kennel zullen gaan houden. Ook verkopen wij geen puppen aan mensen die de hond, naar onze mening, niet genoeg geestelijke uitdaging zullen gaan geven.