30-06-2018: Sabbat heeft het IPO-2 examen gedaan…

 

Hij heeft boven verwachting, onder verwachting en naar verwachting gepresteerd!

Saskia vindt het IPO-speuren al lange tijd niks meer aan, dus dat wordt maar zelden met Sabbat gedaan (het afgelopen half jaar heeft Saskia toch maar liefst vier keer met Sabbat een IPO-spoor gelopen). Maar, vanochtend, na een rommelige start die dus punten kostte, speurde Sabbat verder uitmuntend, de voorwerpen werden perfect verwezen; 88 punten (van de 100).

Vervolgens appèl. Het hele programma verliep perfect, op wat schoonheidsfoutjes na. Maar…op de laatste twee onderdelen verspeelde Sabbat veel punten: tijdens het apport over het schut ging hij wel heen, maar kwam niet terug over het schut heen, maar ging er langs. En wat Sabbat nog nooit had gedaan…hij ging niet “af” op commando bij de vooruitstuuroefening, hierbij werden 10 kostbare punten verspeeld. Score: 78 punten (van de 100).

Als laatste pakwerk. Normaal gesproken moet dit goed gaan…en dat ging vandaag ook goed: 94 punten (ook weer van de 100).

Dus, Sabbat is geslaagd voor IPO-2! En het toefje op de taart werd toch wel dat hij ook nog de beste IPO-hond van de vereniging was! We zijn dus weer een beker rijker!