24-04-2018: Wat is het toch makkelijk om mensen te laten glunderen van blijdschap

Nu eens een keer geen wandeling, zwemuitje, speurtocht, detectiesessie of IPO-training. Nu ging Sirrush mee naar een verzorgingshuis voor (ernstig) dementerende bejaarden.

Al direct bij binnenkomst begonnen een paar bejaarden al te glunderen bij het zien van Sirrush. Sirrush werd vol gestopt met allerlei hondensnoepjes (vond Sirrush helemaal niet erg), maar we moesten er ook op letten dat de hondensnoepjes niet in de monden van de bejaarden terecht kwamen. Ook konden we net aan voorkomen dat Sirrush een chocolade rumboon op kon peuzelen, die een bejaarde in de bek van Sirrush wilde stoppen in plaats van in haar eigen mond.

Eén van de bejaarden, toevallig de enige man in dit huis, was zo weg van Sirrush, dat hij haar niet meer los wilde laten. Hij had in het verleden ook altijd honden gehad en hij was nog altijd gek van ze. Na toestemming van de verzorgers mochten we even een klein stukje met deze meneer en Sirrush gaan wandelen. De meneer glunderde van oor tot oor! En zo was dit voor zowel de bejaarden als voor ons een heel geslaagd bezoekje. Want ja, hoe makkelijk kan je deze mensen een leuke dag bezorgen!