13-06-2018: Avondje zoeken bij EEW Delfzijl

Samen met Sabbat, Sirrush en Novie met haar vrouwtje Conny hebben we een stuk kantoor van het EEW Delfzijl onderzocht op stoffen die daar niet horen te zijn. Voor Sabbat en Sirrush een compleet nieuwe zoekomgeving, Novie heeft daar al vaker gezocht (haar baasje Conny werkt daar nl.). Voor Novie en Sabbat waren er een paar moeilijke zoekopdrachten, waaronder geur verstopt in een ladenkast, een roldeurkast, een kastenblok en er was ook een medewerker die de geur in zijn broekzak had zitten. Met name deze geurbron bracht wel wat hilariteit teweeg, want Sabbat dook eerst met zijn neus diep in de broekzak en haalde gewoon het zakje met de geur uit de broekzak, Novie klom daarna bij de persoon op schoot om hem een lik in het gezicht te geven. Sirrush kreeg twee andere en in vergelijk met die van Sabbat en Novie wat makkelijkere zoekopdrachten, zij heeft deze vorm van zoeken nl. nog niet zo vaak gedaan als Sabbat.

We zijn zo trots op Sirrush en Sabbat! Een compleet nieuwe zoekomgeving, met veel afleiding en rare geluiden en zelfs een glazen vloer waardoor ze dik twintig meter naar beneden konden kijken, ze waren nergens van onder de indruk en hebben alle verstopte geurbronnen goed gevonden! Het was weer een geweldige ervaring!

 

27-04-2018: Alweer geslaagd voor een detectie-examen!

Door de enthousiaste detectiezoeklessen bij Dierreflectie/Reflections by Minke hebben Saskia en Sabbat echt de smaak te pakken gekregen. Eén keer per week lessen bij Minke, thuis regelmatig oefenen en ook regelmatig oefenen op locatie (ook vaak samen met Conny en haar Novie, nichtje van Sabbat). En al dat oefenen werpt zijn vruchten af, want vandaag, twee weken nadat Sabbat geslaagd was voor Level-1, deed Sabbat (weer onverwacht) examen, deze keer voor Level-2. En hoera…Sabbat is weer geslaagd! Wat zijn we trots op ons kleine manneke!

 

13-04-2018: Hoera! Geslaagd voor Level-1!

Sinds een maand traint Sabbat samen met Saskia bij Dierreflectie, Reflections by Minke van den Bergh. En vandaag…onverwacht…bleek Sabbat examen te doen voor Level-1!

Meerdere keren verwees Sabbat foutloos “zijn geur” tussen vijf andere verleidingsgeuren…én vond hij in een voor hem onbekende ruimte, “zijn geur” die er twee uur van tevoren verstopt was.

Trots zijn we dus op Sabbat! Van IPO-hond, naar detectiehond! Wat is hij toch een geweldige werkhond!

Minke, dank voor de eerste leuke en zeer leerzame maand. We verheugen ons op de volgende lessen!

 

09-02-2018: Detectiezoeken bij de Welkoop, een grote winkel voor tuin en dier

Conny, baasje van Novie (kleindochter van Ghinjo), nodigde ome Sabbat uit om eens mee te gaan detectiezoeken bij de Welkoop in Vlagtwedde. Nu vindt Sabbat detectiezoeken, naast het pakwerken, het leukste om te doen, dus de uitnodiging werd direct aangenomen.

Om en om mochten Novie en Sabbat de winkel doorzoeken op hun geur, voor Sabbat is dat wiet. Ze moesten zoeken tussen het gereedschap, de laarzen, het vogelvoer, de meststoffen (!) en de machines door. Prachtig om te zien dat, ondanks dat de medewerkers van de Welkoop er volop aan het werk waren en er genoeg klanten in de winkel rondliepen, Novie en Sabbat hun zoekwerk zeer goed deden.

Conny, nog bedankt voor het maken van de foto’s van de zoekende Sabbat! Erg leuk om te hebben.