Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Of Shinji’s Star | 16 december 2018

Scroll to top

Top

De U-Stars zijn geboren

18-09-2018: De U-Stars zijn geboren!

Zo zit je zondagmiddag nog nietsvermoedend op een terras denkende dat Sirrush de 1e aankomende dagen nog niet zal bevallen (ze is tenslotte pas net 8 weken drachtig), zo is 24 uur later de bevalling begonnen.

Zondagnacht begon de gedragsverandering bij Sirrush al, maar Ronald ging maandagochtend wel gewoon naar zijn werk. Bij de temperatuurmeting van Sirrush ‘s ochtends bleek echter dat de bevalling waarschijnlijk niet later dan dinsdag zou beginnen, want de temperatuur was al behoorlijk gedaald.

In de loop van de dag werd Sirrush almaar aanhankelijker en kreeg o.a. ook al graafneigingen. Na verlies van slijm en wat later daarop volgend de 1e wee werd wel duidelijk, dat de bevalling zelfs al maandag zou beginnen. Gauw Ronald gebeld, hij moest als de wiedeweerga naar huis komen. Hij was precies op tijd thuis, want een paar minuten later werd de 1e pup geboren en nog geen half uur later de 2e pup. Sirrush is door haar 1e nest al een redelijk ervaren moeder en weet direct wat ze moet doen, de pup van het vliesje ontdoen, navelstreng doorbijten en schoonlikken, dat blijft altijd heel mooi om te zien.

Zou Sirrush er weer net zo’n vaart inhouden als bij de bevalling van haar T-Stars ? Helaas niet, want het duurde 1.5 uur voordat de 3e pup geboren werd. En bijzonder was, dat alle 3 de pups op dat moment reutjes waren. Vervolgens kwam het tempo er goed in, want een kwartier later werd het 1e teefje geboren en een klein half uur later alweer een teefje.

Maar dan, dan gaat het lange wachten beginnen. We zijn er beiden van overtuigd dat Sirrush nog niet leeg is, dus moeten we geduld hebben. Na een lange aanlooptijd en regelmatig persen komt er dan 2.5 uur later na het 5e pupje, weer een pup ter wereld. Na het schoonmaken kijken we elkaar aan, het zal toch niet waar zijn ?! Jawel, de pup is zwart ! Heel bijzonder dat met 2 donkergrauwe ouders er een zwarte pup geboren wordt, wat uiteraard altijd mogelijk is, als je weet dat de moeder en oma van Sirrush zwart zijn, maar toch. Ruim 1 uur later wordt er weer een pup geboren. Al snel hierna gaat Sirrush er redelijk ontspannen bij liggen, naar alle waarschijnlijkheid is ze dan dus leeg, hetgeen klopt, want geruime tijd later is er volkomen rust, tijd voor nachtrust voor ons allemaal. En de latere controle door de DA bevestigt dat er geen pups meer in zitten.

Sirrush heeft het tijdens ook deze bevalling ontzettend goed gedaan, wij zijn dan ook heel erg trots op haar.

Velen vinden pupjes na de geboorte erg mooi…wij vinden ze dan nog lijken op net ontplofte molletjes…vandaar dat wij onze U-Stars voorlopig De Uglies zullen gaan noemen!

 

Morgen zullen wij de geboortetijden, geboortegewichten én natuurlijk de namen van De Uglies bekend maken!