Dagboekverslag van de zevende week van de Uglies, de U-Stars van Sirrush en Gandor

 

29-10-2018: Dag 43

Zes weken oud alweer zijn de Uglies…dat betekent dus weer portretfoto’s maken, ze wegen, maar natuurlijk ook het bezoekje van de dierenarts! Maar, voordat de dierenarts op de stoep stond, hebben we eerst een kort ritje met de Uglies in de auto gemaakt. Terwijl wij reden, zorgden de Uglies voor een goed muziekje, zoveel geluid produceerden ze. Ze zullen het autoritje dus vast niet zo leuk hebben gevonden.

Omdat we vanochtend nog een heel vaag zonnetje hadden en de weersvoorspellingen zo waren, dat het alleen maar grijzer en grijzer zou gaan worden, besloten we om de portretfoto’s maar gelijk ‘s ochtends te maken…en dat was achteraf gezien maar goed ook. Na de portretfoto’s stond de dierenarts op de stoep voor de controle, de eerste inenting en natuurlijk die altijd weer zo pijnlijke chip. Gelukkig zijn alle Uglies goed gezond verklaard (we hadden ook niet anders verwacht, de eerste zes weken zijn gewoon probleemloos voorbij gegaan)…wel hebben een paar Uglies een flinke gil gegeven toen de chip werd ingebracht. En zijn het normaal de reutjes die het hardst gillen…nu was er een teefje die de kroon spande. Na het bezoekje van de dierenarts lagen de Uglies een tijdje lekker te slapen…maar, toen het eenmaal weer etenstijd was en ze dus gegeten hadden…toen braken ze buiten de tuin zo’n beetje af, want wat hadden de Uglies een pret samen met hun mama, hun oma en hun oom. Claudia en Patrick waren precies op het goede moment gearriveerd, dus ook zij konden mee genieten van de capriolen van de Uglies met de grote Stars. We haalden voor de Uglies ook nog even de grasmaaier tevoorschijn. Tja…een stille grasmaaier is niet zo spannend…maar een grasmaaier die herrie maakt?

Vanavond hebben we de Uglies ook nog even in het donker buiten laten spelen. En…ze hebben een eerste pensstaafje gehad…en lekker dat ze die vonden!

Oja…nu bent u vast nieuwsgierig geworden naar de portretfoto’s en de gewichten…nou…wat gewichten betreft…de afgelopen week zijn de Uglies flink gegroeid, gemiddeld namelijk 1½ kilo! Het gemiddelde gewicht van de Uglies bedraagt nu 5½ kilo…niet echt lichtgewichtjes dus meer te noemen.

En de portretfoto’s kunt u bekijken door hier te klikken.

 

30-10-2018: Dag 44

En toen…hetgeen we nooit verwacht hadden…maar wel is gebeurd…een correctie door overopa Raptor…met heftige gevolgen…

Vanochtend…eerst mochten de Uglies één voor één met Saskia spelen om zodoende weer wat meer over de karaktertjes te weten te komen. En daarna mochten de Uglies lekker buiten spelen met alleen mama Sirrush. Als Sirrush alleen is met haar Uglies, dan speelt ze ontzettend leuk met ze. Zodra er andere grote Stars bij komen, dan laat ze het spelen aan de anderen over…dus het is belangrijk dat Sirrush nu nog veel momentjes met de Uglies alleen krijgt. Ondertussen blijft ze haar Uglies verzorgen…en als er Uglies te hard met elkaar aan het stoeien zijn, dan grijpt ze in. Want…Sirrush houdt niet van onrust!

Vanmiddag namen we de Uglies één voor één mee de tuin in…met overopa Raptor. Gaf vroeger Shinji ons alle informatie over de karaktertjes van de pupjes, nu doet Raptor dat. En Raptor mag dan geestelijk een hele sterke, stoere hond zijn…hij is goud- en goudeerlijk! Niet alleen naar mensen toe, maar ook naar beesten…en zeker naar pupjes! Dus, wij kunnen met een gerust hart alle pupjes bij Raptor laten, we weten zeker dat hij ze niks zal doen. Oké…voor de mensen die Raptor niet kennen of voor de mensen die weinig verstand van hondengedrag hebben zullen sommige onderstaande foto’s er misschien angstaanjagend uit zien…maar ach…degenen die Raptor kennen weten wel beter…en hij geeft ons zoveel informatie over het karakter van de pupjes…in dit geval de Uglies. En voor degenen die nu denken…het begin van het dagboekverslag van vandaag…een correctie van Raptor met heftige gevolgen…nou…natuurlijk zijn er geen heftige gevolgen, wij zouden dat niet laten gebeuren! Raptor geeft met zijn lichaamstaal en een eventuele grom duidelijk aan of hij het gedrag van de pup accepteert of niet…en als pup zijnde moet je wel heel erg “dom” zijn wil je de taal van overopa niet begrijpen. Maar…onze Uglies zijn niet dom…

 

31-10-2018: Dag 45

De dag begon al spectaculair: de Uglies zijn namelijk uit hun ren in de keuken gebroken, toen wij in de bijkeuken hun eten stonden klaar te maken. Blijkbaar hadden ze zo’n honger, dat ze niet langer op hun eten wilden wachten en het dus maar zelf wilden komen halen. We hebben nu dus de voor ons zo makkelijke instap in de ren vervangen door de hoge instap…nu zullen de Uglies echt niet meer uit kunnen breken…of…

Vanochtend hebben de Uglies fanatiek gespeeld met hun mama en oma. Tussendoor zijn wij druk bezig geweest om de laatste puntjes op de “i” te gaan zetten wat betreft de karaktertjes van de Uglies, deze keer eens zonder fototoestel in de buurt. Maar…toekomstige baasjes…we houden jullie gewoon nog even lekker in spanning…we weten toch dat jullie helemaal nog niet staan te popelen om te weten welke Ugly nu jullie Ugly gaat worden…

Vandaag kwam Piet op bezoek. Piet is het trotse baasje van Indra-Inca (dochter van Zarka en Raptor) én van The Feyenoord Champions Ricky-Sobat, inderdaad, dochter van Sirrush. En net zoals vorig jaar nam Piet zijn kleinkinderen Noor en Tijl mee. Jammer alleen was dat de Halloween-schmink op de gezichten van Noor en Tijl al wat vervaagd was…we hadden wel willen zien hoe de Uglies met name op het gezicht van Tijl, die vandaag als Dracula door het leven ging, hadden gereageerd.

 

01-11-2018: Dag 46

Vanochtend konden de Uglies al weer vroeg buiten spelen, de temperatuur was er perfect voor. Maar, eenmaal moe kropen ze toch allemaal naar binnen voor een dutje…al hadden er vier twijfel: slapen we binnen of toch buiten? Ook vandaag hebben de Uglies weer een ritje in de auto gemaakt, zo konden wij weer genieten van een mooi achtergrondmuziekje.
Vanmiddag kregen de Uglies weer bezoek uit België. Annelies was speciaal met haar Lisha (dochter van Zarka en Raptor en dus volle zus van Luchie) naar ons gekomen om met de Uglies te knuffelen. En toen even later ook Maruschka en Kayleigh weer waren gearriveerd hebben we de Uglies aan een lijntje mee de weg opgenomen. Nu de eerste inenting er al een paar dagen in zit kunnen we langzaamaan beginnen met de uitjes buitenshuis.
In de tuin legden we de grote tunnel neer. Eerst nog als een klein tunneltje, maar we zagen al direct dat alle Uglies de tunnel probleemloos namen. Niet zo gek natuurlijk, want mama ging hun al direct voor. Al snel lag de tunnel op zijn langst in de tuin en ook een bocht in de tunnel was geen probleem voor de Uglies. Vanavond kwamen Boelo en Siena (baasjes van Baju (dochter van Shinji en Lupus) én van Bassan (zoon van Baju en Raptor)) ook nog op bezoek. Sirrush hield alles nauwlettend in de gaten…verhinderde zij niet Siena tot het maken van een foto, dan deed één van haar Uglies dat wel. En ook dat zit in de genen…

 

02-11-2018: Dag 47

De laatste dag waarop wij de karaktertjes kunnen beoordelen voordat we met de toekomstige baasjes in overleg gaan wie welke Ugly gaat krijgen. Niet alleen voor de toekomstige baasjes is dit spannend…voor ons ook…want…zijn ze tevreden met ons voorstel? Wat gaan ze doen met de naam? Nu is een naam natuurlijk altijd een persoonlijk gevoel…maar ja…neem bijvoorbeeld de naam van Ursa Shingo…wat zal er met haar naam gaan gebeuren? Haar naam betekent voor ons iets heel speciaals…te mooi om te veranderen, vinden wij…maar, dat zal dat voor het toekomstig baasje ook zo zijn? En de naam Usha…mensen die ons al langere tijd volgen weten het…Oesja uit ons O-nest (dochter van Ayreon en Lupus)…je spreekt het op dezelfde manier uit…en dan is er ook nog Ulix…haal de “x” weg en je hebt Uli…onze Uli..én natuurlijk Feyenoord-Uli…Voor ons bijzondere namen…ook straks voor de nieuwe baasjes? We zullen het spoedig weten!

Om vandaag nog even goed en op ons gemak de karaktertjes te kunnen beoordelen, hadden we voor vandaag even een dagje zonder bezoek ingelast. Zo kon Sirrush op haar gemak bezig zijn met haar Uglies, want ja, ook Sirrush maakt ons heel veel duidelijk. Want naast spelen met de Uglies, is ze ook flink bezig met het opvoeden van haar kroost, iets wat hard nodig is. We hebben de Uglies één voor één door een doolhofje laten lopen. Konden ze zelfstandig de uitgang vinden? Hoe reageerden ze er op? Allemaal momentopnames, maar naast de testjes die we de afgelopen weken al individueel met ze gedaan hebben geeft zo’n doolhofje toch een erg goede indruk van het karakter. En tot slot hebben we de Uglies één voor één in de tuin laten spelen met weer overopa Raptor, maar nu ook met oma Ghinjo erbij. Ghinjo is dan wel geen Shinji…maar ze komt er erg dicht bij in de buurt. Voor ons zijn de puntjes op de “i” gezet…morgen nog de toekomstige baasjes inlichten…we houden ze vanavond gewoon nog even lekker in spanning!

Oja, wat onderstaande foto’s betreft…sommige mensen spellen de foto’s…willen precies weten wie er op de foto staat en wat de foto zegt…en dat vinden we juist erg leuk…maar…de foto’s kunnen een vertekenend beeld geven…soms is de situatie anders als de foto doet vermoeden…en heeft de Ugly een ander karakter als wat op de foto zichtbaar wordt.

 

03-11-2018: Dag 48

De grote dag vandaag voor de toekomstige baasjes van de Uglies: er is bekend gemaakt wie welke Ugly gaat krijgen, we hopen dat een ieder erg blij is met de keuze. Morgen is de volgende grote dag: de dag waarop we met zoveel mogelijk toekomstige baasjes bij elkaar komen.

De Uglies kregen vandaag nog bezoek van Mirjam, Erik en Maruschka. Deze keer kwamen Erik en Maruschka niet kijken omdat ze mee waren geweest naar de training. Nee, ze kwamen de grote baas van de Stars ophalen om naar een hardrockfestival te gaan. En tja…als je dan toch voor rijdt…dan kan je net zo goed nog eventjes met de Uglies en de grote Stars knuffelen. Al dacht Erik nog even dat hij een Ugly wel mee kon nemen naar het hardrockfestival, voor socialisatie. Maar Erik…denk je nu echt dat de Uglies hier te weinig hardrock te horen krijgen?

De rest van de dag hebben de Uglies doorgebracht met hun mama, oma en oom. Een beetje stilte voor de storm…morgen gaat namelijk een zeer intensieve dag voor de Uglies worden.

 

04-11-2018: Dag 49

Vanochtend hebben we geprobeerd de Uglies wat rustig te houden, daar ze een pittig middagje tegemoet zouden gaan. Aan het einde van de ochtend arriveerden de toekomstige baasjes van de Uglies. Helaas konden de toekomstige baasjes van twee Ugly-reutjes vandaag niet aanwezig zijn, maar gelukkig wilden Erik en Maruschka ons ook vandaag weer komen helpen, zodat wij ons over een reutje konden ontfermen en zij ook. Tevens zouden zij ons ook helpen met het maken van foto’s. Wat zijn we blij met hun vele hulp!

Toen Erik, Maruschka, Johan, Judith, Ynte, Tina, Kim, Henjo, Sander, Jeroen, Ans, Johan en Tara al gearriveerd waren kwam de verrassing…want….papa Gandor kwam ook met zijn vrouwtje Iris! Hier zijn we natuurlijk bijzonder trots op!

Na een bakkie leut en wat lekkers meegebracht door Johan en Judith vertrokken we met de Uglies naar de Intratuin in Winschoten voor de eerste socialisatie buitenshuis. Daar bij de Intratuin hadden de Uglies veel bekijks. Als we hadden gewild, hadden we de Uglies daar ter plekke wel kunnen verkopen. Maar ja…dat willen we niet…want we hebben al geweldige baasjes voor ze! Na een leuke ronde door de Intratuin maakten we voor de Intratuin nog een groepsfotootje, met papa Gandor erbij…maar zonder mama Sirrush. Inmiddels waren de Uglies erg moe geworden, op de terugweg hebben we ze dan ook niet vernomen. En eenmaal thuis bleven ze in de autokennel liggen slapen, zo moe waren ze. Maar, na een bakje vlees hadden ze nog even kort wat energie en mochten ze o.a. nog even door de tunnel sjezen. Nog voordat de Uglies in een diepe slaap zouden vallen maakten we van elke Ugly nog een foto met de toekomstige baasjes én met mama Sirrush en papa Gandor.  Hierna vielen de Uglies toch echt in een diepe slaap. En na nog even gezellig met elkaar na gekletst te hebben en gespeeld te hebben met Sirrush en Gandor en daarna onze eigen Stars vertrok ook al het bezoek weer huiswaarts. Wij en de Uglies hebben er een geweldige dag op zitten!

We danken alle aanwezige toekomstige baasjes voor hun komst en gezelligheid. En natuurlijk bedanken we Iris en Gandor voor hun komst. Heel bijzonder om de puppendag met ook de papa en zijn vrouwtje te mogen beleven!