Dagboekverslag van de zesde week van de Uglies, de U-Stars van Sirrush en Gandor

 

22-10-2018: Dag 36

Vanochtend mochten de Uglies weer één voor één op de oprit lopen met overopa Raptor, oma Ghinjo, mama Sirrush en met Shapash. Het was ook nu weer zo leuk om de soms kleine verschillen tussen de Uglies te zien.

Vanmiddag kwamen Maruschka en Kayleigh weer helpen bij het maken van de portretfoto’s. Twee weken geleden hadden zij ons al belangeloos geholpen door de portretfoto’s toen zelf te maken, omdat Saskia toen verhinderd was. Nu maakte Saskia gewoon zelf de foto’s, maar zorgde Kayleigh ervoor dat de Uglies heel erg goed voor de camera kwamen. Dat was soms niet even makkelijk, ook omdat overopa Raptor en oma Ghinjo in de tuin voor afleiding zorgden. Maar, het was gelukkig qua temperatuur niet warm, dus het bloed, zweet en tranen bleef uit! Klik hier om de portretfoto’s te bekijken.

Omdat de Uglies vandaag natuurlijk weer een weekje ouder zijn, hebben we ze ook maar weer gewogen: afgelopen week zijn de Uglies gemiddeld 1¼ kg aangekomen. Gemiddeld wegen ze nu, op een paar gram na, 4 kilo.

Omdat het de Uglies nu goed lukt om ergens op of overheen te klimmen, hebben we ook maar de bench in de ren gezet, zodat ze alvast wat leren om in een afgesloten ruimte te gaan slapen. Al zullen wij de bench voorlopig natuurlijk nog even open laten.

 

23-10-2018: Dag 37

De eerste herfstachtige dag deze herfst…tenminste, in onze buurt. Maar, gelukkig kunnen wij ons terras goed winddicht afzetten, dus de Uglies konden vandaag gewoon buiten spelen. En ook al was het soms een herrie op het terras omdat de windgong alle kanten op woei en de terraswanden af en toe toch nog flink stonden te klapperen, de Uglies leken er totaal geen last van te hebben. Ze speelden er flink op los met mama Sirrush, oma Ghinjo en natuurlijk met ome Sabbat. Want tja…mama en oma voeden toch vooral veel op, terwijl ome Sabbat met name gewoon lol wil hebben.

We hebben vandaag ook de kleine tunnel tevoorschijn gehaald. En dachten we nog eventjes dat we de Uglies er misschien voor een eerste keer doorheen moesten lokken…nou, dat was niet nodig hoor…want ome Sabbat gaf al het goede voorbeeld…al is deze tunnel wel wat klein voor hem! Maar, een goed voorbeeld doet goed volgen, dus de Uglies denderen nu al door de tunnel heen.

 

We hebben toch maar ff een filmpje van Sabbat gemaakt…hij speelt zo leuk met de Uglies…geniet mee! Klik hier om het filmpje te bekijken.

 

24-10-2018: Dag 38

Eerst nog even over de laatste foto van gisteren. Wij vroegen ons af of iemand die foto ergens aan deed denken. We kregen maar één reactie…natuurlijk niet zo gek, want de foto die wij bedoelden is de foto hieronder, gemaakt iets meer als 12 jaar geleden van Dhirai-Dooley’s, zoon van Shinji en Spike. En wat nu ook zo leuk is…Spike is de papa van Gandor…de papa van de Uglies dus!

Maar goed, nu over vandaag:

Vanochtend hebben we Sirrush eens lekker alleen laten zijn met haar Uglies. Geen grote Stars erbij…alleen zijzelf en wij natuurlijk. Maar, ook de camera hebben we eens binnen laten liggen. Gewoon een ochtendje genieten van Sirrush en haar Uglies…

Vanmiddag kregen de Uglies weer bezoek van een hele trouwe fan: Evelien! Evelien bezoekt onze nestjes al vanaf het B-nest…dus inmiddels alweer dik 13 jaar lang. En Evelien is een grote fan van ook Sirrush, des te mooier is dat ze een net zo’n grote clown als Sirrush heeft: The Feyenoord Champions JeePee, inderdaad, een zoon van Sirrush. Evelien had ook nog Samantha mee genomen (of was het andersom?). Deze keer alleen geen pakwerk met Raptor voor Samantha, maar gewoon uitgebreid knuffelen met de Uglies. Natuurlijk ontbrak ook BOB niet…

 

25-10-2018: Dag 39

Vanochtend hebben we de Uglies weer één voor één mee de keuken in genomen met een apporteerspeeltje. Ook nu weer was het leuk om te zien hoe verschillend (en soms verrassend) de Uglies reageerden.

En vanmiddag hebben de Uglies geleerd hoe het taaltje van hun vader er aan toe gaat: Gudrun, woonachtig in het Ruhrgebied in Duitsland, kwam eventjes op bezoek. Dus ja…dan wordt er Duits gesproken hè! Niet dat het voor de Uglies iets uit maakte, zij vermaakten zich prima met de nieuwe kattentunnel…én…met slagroom en gebak! Wat is het toch heerlijk om fokker te zijn…wij mogen alles doen met de pupjes wat de baasjes straks eigenlijk niet mogen doen! Misschien zo geméén…maar ook zo genieten!

Een ander genietmomentje was vlak voordat de schemer in viel: we hebben de ren voor de Uglies groter gemaakt en nu konden ze ook de tuin in. Nou…dat was in één woord: FEEST! Feest voor de Uglies want zij renden er op los en feest voor ons…want van zulke blije pupjes worden wij zelf natuurlijk ook heel blij!

 

26-10-2018: Dag 40

Helaas een dag met miezerig weer…geen dag om veel buiten in de tuin te spelen…maar, gelukkig kregen de Uglies vandaag genoeg te doen!

Want…eerst kwamen al Marcel en Yvonne op bezoek, met hun Ties en Loeki. Elk jaar komen zij puppyknuffelen en elk jaar is het voor met name Ties en Loeki spannend. Op de één of andere manier zijn ze er huiverig voor dat de scherpe puppentandjes hen raken. Maar…elk jaar is het zo…na een korte tijd tussen de pupjes te hebben gestaan komen ze los en worden de pupjes volop geknuffeld, zo ging het vandaag ook met en bij de Uglies. Op een gegeven moment kwamen Ties en Loeki zelfs zo los…dat de slagroomspuit leeg ging! Er komt vast nog wel een moment dat Ties en Loeki met hun eigen Star naar huis gaan…

Vanmiddag kregen de Uglies nog meer kinderhandjes te voelen, want Leroy en Jeanet kwamen met hun nog geen twee jaar oude Déon op bezoek. Déon is weer totaal niet onder de indruk van puppentandjes, nog minder is hij onder de indruk van de grote Stars (hij denkt natuurlijk alleen maar zijn grote vriendin Qamy-Lynn, grote zus van Sirrush en Sabbat, te zien). Sirrush kreeg gewoon volop aaien over haar bol…en tja…toen Déon zijn grootste Star-vriend zag…toen waren de pupjes gewoon niet meer interessant.

 

27-10-2018: Dag 41

Vanochtend, na de IPO-training, kwam Erik natuurlijk nog even een kijkje nemen bij de Uglies, die op dat moment net buiten in het zonnetje op het terras zaten te smullen van een penslap. Al snel hadden de Uglies nog meer handen om zich heen, want ook Patrick en Claudia kwamen Uglyknuffelen. Al 13 jaar knuffelen zij met al onze pupjes, maar nu waren ze extra benieuwd naar de neefjes en nichtjes van Shiro (broer van Sirrush en Sabbat) én naar de halfbroertjes en -zusjes van The Feyenoord Champions Vanni en natuurlijk naar de neefjes en nichtjes van Nita. En even later kwamen er nog wat handen bij: Ynte en ook Tina konden namelijk niet wachten om ook weer met de Uglies te mogen knuffelen en we kregen zelfs Belgische knuffelaars: Shana en Jasper en natuurlijk hadden zij The Feyenoord Champions Dirk mee genomen, zoon van Sirrush, halfbroer dus van de Uglies. Vanmiddag, toen het zonnetje nog even lekker door kwam, mochten de Uglies zich weer uitleven in de tuin. Omdat Sirrush toen aan de wandel was met haar zoon Dirk, mocht ome Sabbat zich met de Uglies in de tuin vermaken. Het badje met de plastic flessen was vannacht wat gevuld geraakt met hagel en regen, dus er zat wat water in. Lieve toekomstige Ugly-baasjes…we weten nu al dat jullie je Ugly niet uit het water zullen gaan houden! Want oh, wat hadden ze een pret in het badje. Vlak voordat het donker werd mochten de Uglies nog een keer in de tuin spelen, nu met mama Sirrush en ome Sabbat erbij. Maar, de Uglies waren al wat moe geworden van alle indrukken, dus het spel ging er rustig aan toe. Eenmaal weer binnen gelegd vielen de Uglies in een diepe slaap.

 

28-10-2018: Dag 42

Vanochtend hadden wij zelf even de tijd om, samen met Sirrush, buiten in het zonnetje te genieten van de Uglies. We hebben toen ook de Uglies laten kennis maken met de auto: even starten, even gas geven, even voorbij rijden. Zo gaan we het wennen aan auto’s de aankomende dagen opbouwen, in de hoop dat de Uglies volgende week probleemloos meerdere ritjes met de auto kunnen gaan maken.

De Uglies kregen vandaag bezoek van Hetty en Henry met hun dames Chinook en Aylen. Vorig jaar wisten we al dat de beide dames de pupjes van Sirrush erg leuk vonden. En ook nu was het weer een feestje, met name voor Aylen. Zij knuffelde wat af met de Uglies, maar ook met mama Sirrush.  En natuurlijk wilden ze beiden op de foto met alle Uglies…maar dat was makkelijker gezegd als gedaan! Claudia en Patrick kwamen ook vandaag weer met de Uglies spelen. Zo kon Claudia ook mooi even een testje met de Uglies voor ons doen.

Nadat de Uglies weer in slaap waren gevallen mocht Sirrush aan de wandel met haar dochter The Feyenoord Champions Vanni, met haar broer Shiro en met haar halfzus Nita Ghin-Hawk. Eenmaal in het bos werd er wel eventjes gebaald…de herfstzon scheen zo mooi in het bos, dat het jammer was dat we niet het goede fototoestel hadden meegenomen…anders hadden we daar de meest mooie familiefoto’s in het bos kunnen maken (niet dat de gemaakte foto’s nu zo slecht zijn). Maar ach…foto’s zijn maar foto’s…we hebben enorm genoten van de boswandeling en dat is toch het belangrijkste. Ondertussen had ome Sabbat het ook weer reuze naar zijn zin…want, toen de Uglies weer wakker werden mocht hij weer uitgebreid met ze spelen.