Dagboekverslag van de achtste week van de Uglies, de U-Stars van Sirrush en Gandor

 

05-11-2018: Dag 50

Omdat het vandaag ook weer een drukke dag voor de Uglies zou worden hebben we ze vanochtend alleen met mama Sirrush laten spelen. Aan het einde van de ochtend arriveerden Mike en José weer, deze keer hadden ze, heel bijzonder, de moeder van Saskia mee genomen. Zij is ook erg gek van honden en wilde toch ook wel heel graag de Uglies zien. En toen Mike en José met de Uglies aan het spelen waren, zagen we bij een Ugly een karaktertrekje van oma Ghinjo: hoe harder er gespeeld werd, hoe leuker het gevonden werd. Even later arriveerde ook Riet weer. En vaste prik, ook Kayleigh kwam ook vandaag weer helpen met het maken van de portretfoto’s. Zij had nu niet alleen haar moeder Maruschka mee genomen, maar ook haar vriendin Wen Xue, die ook reuze benieuwd was naar de Uglies. Met name Kayleigh heeft d’r benen uit haar lijf moeten lopen bij het maken van de portretfoto’s, want de Uglies deden absoluut niet wat Kayleigh wilde. Voor ons wel enorm lachen natuurlijk…alhoewel lachen…Saskia werd wel toegetakeld door een Ugly die aan Kayleigh ontsnapte. In de middag arriveerden ook nog Lex en Lieneke, baasjes van o.a. Napay-Nèvel, zoon van Ghinjo en Hawkeye,  bij de Uglies. Ook zij komen al jaren bij al onze nestjes kijken…en hebben we vele gezellige uurtjes samen. Na het maken van de portretfoto’s werd er nog lang gespeeld en geknuffeld met de Uglies en de grote Stars.

Wilt u de portretfoto’s zien? Klik dan hierOja…we hebben de Uglies vandaag ook weer gewogen. De afgelopen week zijn ze gemiddeld 1½ kilo gegroeid, gemiddeld wegen ze nu 7 kilo.

 

06-11-2018: Dag 51

We hebben de Uglies vandaag meegenomen naar de kinderboerderij in het dorp, hierbij kregen we hulp van Lex en Lieneke. Helaas waren daar alleen een paar hertjes en die hertjes bleven, op één na, nog op afstand staan kijken ook. Maar, gelukkig was er dus één hertje wat wel nieuwsgierig was.  De Uglies hebben natuurlijk ook weer volop gespeeld met mama, oma en oom. We hebben ons weer rot gelachen om ome Sabbat, die constant maar door de tunnel sjeesde met de Uglies achter hem aan.

Vanavond kregen de Uglies nog bezoek van Gerrie en Marja. Omdat de buitentemperatuur nog best goed was, konden we nog eventjes met de Uglies naar buiten.

 

07-11-2018: Dag 52

‘s Ochtends is Sirrush op haar best. Dan is ze niet bij de Uglies weg te krijgen en speelt ze er heel erg veel mee, ondertussen natuurlijk ook wel opvoedend. Het leuke is dat Sirrush het liefst al liggend op haar rug met de Uglies speelt. Zo kunnen de Uglies volop op en over haar kruipen. Ook vanochtend was het weer volop genieten van Sirrush en haar Uglies.

Omdat we natuurlijk hopen dat we in de toekomst met meerdere Uglies kunnen gaan deelnemen aan survivals, hebben we ze vandaag maar even in een kruiwagen gezet vol met bladeren.

Vanmiddag zijn we weer op pad geweest met de Uglies, we kregen ook vandaag hierbij weer hulp van Lex en Lieneke. We zijn even kort bij een tankstation geweest, daarna hebben we de Uglies even geshowd aan onze automonteur. En we zijn even wezen buurten bij twee paardjes.

 

08-11-2018: Dag 53

De laatste dag met alle Uglies samen…de laatste dag met nog gezellig veel aanloop, want de Uglies hebben vandaag nog bezoek gekregen van (weer) Lex en Lieneke, van Ana en Bernard, van Wanda en Jessica, van Teun én van Willie. We merken goed dat de Uglies er aan toe zijn een volgende stap in hun leven te gaan zetten, oftewel uitvliegen. Wat we ook gemerkt hebben is dat er één Ugly bij is die zich nu al verheven voelt boven de andere Uglies…want, als deze Ugly een kakje moet doen, dan wordt dit kakje niet gewoon op een krant of op het gras neer gelegd…nee, dit kakje moet reeds nu al hoog worden neer gelegd. En dit is niet één keer gebeurd…Toekomstig baasje van deze Ugly…succes gewenst!

 

09-11-2018: Dag 54

De dag waarop onze zwarte dame het nest zou gaan verlaten…Ursa-Shingo woont nu bij de zeer op haar verliefde Ynte…Ursa blijft Ursa heten…zo mooi! Ynte, we wensen je heel veel geluk, liefde en gezondheid met onze zwarte Ugly!

En toen waren er dus nog maar zes Uglies over…zes grauwe Uglies…en deze Uglies hebben ons vandaag goed bezig gehouden. Want…ze slopen de ren, ze graven kuilen alsof ze nu al het nest willen verlaten…en ze ontsnappen uit de ren (ze willen ons dus al écht verlaten). Oké…de afzetting is niet echt gebouwd op puppen van zo’n 8 kilo…maar toch…ze doen het maar toch. Mama Sirrush speelt en voedt op, oma Ghinjo speelt en voedt op…en ome Sabbat…die is toch wel favoriet bij de Uglies. Wat vinden ze het geweldig om met hun oom te mogen dollen. Ze mogen ook echt alles bij en met hem doen. Maar…als de Uglies onderling een knokpartijtje hebben…daar kan ome Sabbat niet tegen…en dan grijpt hij in…en hoe hij het doet, doet hij het…maar hij weet precies welke Ugly dan een opvoedkundig lesje nodig heeft. Dit is toch zo genieten!

Omdat we vanmiddag geen bezoek kregen voor de Uglies en de grote baas thuis werkte, kon het vrouwtje er met de grote Stars even lekker op uit om nog wat herfstfoto’s te maken. Mama Sirrush mocht natuurlijk op pad met haar eigen mama Ghinjo en met haar opa Raptor. Maar..eenmaal thuis moest en zou Sirrush weer direct bij haar Uglies…het zal haar nog zwaar gaan vallen de aankomende dagen…niet alleen haar…we hebben ook al meelij met ome Sabbat…

 

Wilt u meer herfstwandelfoto’s van Sirrush zien? Klik dan hier

 

10-11-2018: Dag 55

Vanochtend vlogen er weer drie Uglies uit. Maar, voordat de Uglies uitvlogen, werd er natuurlijk eerst nog even gespeeld met mama Sirrush en ome Sabbat.

Als eerste vertrok Ushi. Ushi heeft een tweede naam gekregen: Nali…vernoemd naar Ilan…zoon van Zarka en Raptor, haar roepnaam blijft Ushi. Voor vertrek maakte Ushi eerst nog kennis met Nolcha Ghin-Hawk, dochter van onze Ghinjo en Hawkeye. We hopen natuurlijk dat Ushi en Nolcha dikke vriendinnen gaan worden, maar daar hebben we alle vertrouwen in. Nolcha vond Ushi in ieder geval al erg leuk. En Ushi? Zoals verwacht vond zij ook Nolcha erg leuk. Haar baasje Tina kende Ushi natuurlijk al van alle bezoekjes.

 

Niet veel later werd Uzi opgehaald door Kim, Henjo, Sander en Isa. Uzi heeft van hen de naam Daya gekregen.

De volgende Ugly die opgehaald zou gaan worden was Ulmo. Maar, voordat zijn nieuwe baasjes, Johan en Judith, zouden komen, hadden we nog even tijd om met hem te spelen en natuurlijk te knuffelen. En om hem zijn mama nooit te doen laten vergeten gaven we Ulmo nog een herinnering aan haar mee.

Ondertussen waren Edda en Monika ook al gearriveerd. Edda was het baasje van Nick, de papa van van onze Q-Stars en S-Stars, dus ook de papa van Sirrush en Sabbat. Helaas is Nick een dik jaar geleden overleden aan de gevolgen van een tekenbeet. Edda genoot zichtbaar van de drie overgebleven Uglies, van Sirrush en natuurlijk ook van Sabbat. Want ja, ook zij weet hoe bijzonder het is als een reu zo lief speelt met kleine pupjes.

 

11-11-2018: Dag 56

Vanochtend heeft Únás het nest verlaten. Onze stoere man woont nu bij Edda en haar Rieke. En dat is wel bijzonder, omdat Edda dus het vrouwtje was van de opa van Únás, Nick. Únás blijft zijn naam behouden. Wel makkelijk voor Edda, want Únás luisterde inmiddels al erg goed naar zijn naam.

En toen waren dus alleen Ulix en Usha nog bij hun mama Sirrush.

Een goed dagboekverslaglezer heeft gelezen dat vorige week zondag, op de Ugliesdag, Erik en Maruschka ons kwamen helpen en de ronde door de Intratuin liepen met Ulix omdat zijn toekomstige baasjes niet aanwezig konden zijn, ook maakten we de familiefoto van Ulix met zijn leenbaasjes Erik en Maruschka. De afgelopen weken hebben Erik en Maruschka ons erg veel geholpen, samen met dochter Kayleigh. En het leuke was: Kayleigh wist helemaal niet dat er straks een Ugly ook bij haar zou komen wonen. Acht weken lang hebben wij zo Kayleigh voor de gek gehouden, alle keren dat ze kwam helpen bij het maken van de portretfoto’s hadden wij de grootste lol, want Kayleigh had niks in de gaten. Wel moesten wij zelf goed opletten, want soms zou één van ons zich nog bijna versproken hebben. Afgelopen maandag nog zag Kayleigh er wel de humor van in, toen zij als groot 020-fan in een Feyenoord-shirt werd gehesen om Ulix met haar op de foto te zetten onder het mom van: even een geintje uithalen met één van de toekomstige baasjes van Ulix…dat is nl. een groot 020-fan. Nou Kayleigh…die 020- fan…dat ben jij gewoon zelf! Maar, we hebben nu wel mooi foto’s van jou in Feyenoordshirt!

Vandaag was het dus tijd geworden om Ulix te laten kennis maken met Jerzy, zoon van Shinji en Raptor. Ulix heeft een tweede naam gekregen (dit omdat de beide Stars van Erik en Maruschka,  Dhirai-Dooley’s (r.i.p.) en Jerzy-Juxta, natuurlijk ook beiden een tweede naam hadden gekregen). De tweede naam van Ulix is Ursas geworden, want in het Latijns beer betekent. Maar, de roepnaam van Ulix is voor ons heel bijzonder…alleen de letter “x” is weggelaten…Ulix gaat nu dus door het leven als Uli…vernoemd naar onze eigen Uli. En hier zijn wij zeer trots op!

Tja…toen was dus alleen Usha nog over. Samen met Usha en mama Sirrush zijn we maar eventjes naar Bourtange gegaan. Daar hebben we een klein rondje gelopen en hebben we in een klein restaurantje wat gedronken. Usha is daar veel door mensen aangehaald. Sirrush vond dat allemaal prima. Maar…als er een andere hond te dicht in de buurt van Usha wilde komen, dat vond Sirrush niet goed. Ze is ook zo’n topmoedertje!

Morgen plaatsen wij, op de dag dat de Uglies 8 weken oud worden, het laatste dagboekverslag. Vanavond gaan wij nog even in alle rust van Usha genieten. 

 

12-11-2018: Dag 57

Oké…we zijn inmiddels aan de 9e week van het dagboekverslag begonnen, maar omdat vandaag de laatste dag van het dagboekverslag zou zijn, vonden we het niet nodig om een nieuwe pagina aan te maken.

Maar…vandaag werd onverwacht niet de laatste dag van het dagboekverslag, dat is nu morgen. Hoe dat zit?

Nou…gisteravond, nadat het dagboekverslag al was geplaatst, merkten we aan Usha dat ze niet plaste zoals ze zou horen te plassen. We hadden het sterke vermoeden dat ze wel eens tegen een blaasontsteking aan zou kunnen zitten. Dus zijn we met haar naar de dienstdoende dierenarts geweest die onze vermoedens bevestigde. We kregen een klein kuurtje voor haar mee. Na overleg met de toekomstige baasjes van Usha werd besloten dat Usha nog een dagje langer bij ons zou blijven om te kijken hoe ze zich zou voelen, alvorens uit te vliegen. Gelukkig knapte Usha al heel snel weer op en ging het vandaag allemaal zeer goed.

Maar goed…we konden vandaag dus nog even uitgebreid van Usha genieten en dat hebben we gedaan ook. Mama Sirrush en ook ome Sabbat hadden grote pret met Usha. Beiden zullen het morgen nog zwaar gaan krijgen.

We hebben een filmpje over vandaag gemaakt, klik, om dit filmpje te bekijken, op de foto hieronder.

 

13-11-2018: Dag 58

Na een nacht waarin we Usha niet vernomen hebben moesten we vanochtend toch echt afscheid van haar nemen. Usha woont nu bij Ans en Johan…én bij Ailo-Rakker, zoon van Baju (dochter van Shinji en Lupus) en Raptor. Zo heeft ze toch nog een klein beetje familie om haar heen. Oja…Usha blijft Usha heten…zo mooi…

Tja…en toen was het weer stil in huize Of Shinji’s Star…nou ja…stil…stiller! Alles wat ons aan een nestje kan doen denken is gelijk opgeruimd, ons huis is weer zoals het voorheen ook was. En Sirrush? Die hebben we vandaag even goed vermoeid, zowel geestelijk als lichamelijk. Zo mocht Sirrush, nog voordat het echt donker werd, met haar opa Raptor een lekkere, lange boswandeling maken. Eenmaal weer thuis is ze nog niet zoekende geweest naar haar Uglies…

 

Hierbij komt het dagboekverslag over de Uglies dus tot een einde. We bedanken een ieder die trouw ons dagboekverslag heeft gevolgd, tevens bedanken we iedereen die de Uglies een bezoekje heeft gebracht. Mede dankzij jullie hebben we de Uglies een goede start mee kunnen geven. Onze grote dank gaat ook uit naar Iris, baasje van papa Gandor, die de moeite heeft genomen om met papa Gandor de Uglies en hun toekomstige baasjes te bezoeken op de puppendag. Voor ons en ook de toekomstige baasjes was dit heel bijzonder!

Wij wensen Ulmo-Dolf, Ulix-Ursus (Uli), Únás, Uzi-Daya, Usha, Ursa-Shinjo, Ushi en baasjes samen een hele mooie toekomst toe. Wij hopen jullie natuurlijk de rest van jullie leven te mogen volgen!