Dagboekverslag van de vijfde week van de Uglies, de U-Stars van Sirrush en Gandor

 

15-10-2018: Dag 29

De Uglies waren vandaag erg rustig. Misschien waren ze toch moe van het bezoek van gisteren, misschien was hun lichaampje bezig de tweede ontwormingskuur te verwerken (ze zijn vandaag ook “maar” gemiddeld 95 gram gegroeid). Met name vanochtend waren ze erg rustig. Vanmiddag, toen ze iets actiever waren, hebben we ze één voor één mee de tuin in genomen voor een portretfoto. Gelukkig kregen we bij het maken van de portretfoto’s weer hulp van vrienden, want in je eentje is dat op deze leeftijd al bijna niet meer te doen. Ook hebben we geprobeerd de drie reutjes naast elkaar op de foto te zetten en natuurlijk ook de vier teefjes. Dat werd zweten geblazen…niet alleen omdat het warm was in het zonnetje…maar ook omdat er altijd wel weer een Ugly was die zich gelijk omdraaide, zodat het koppie niet zichtbaar werd op de foto.

Vanmiddag hadden we ook even een oma en mama in paniek: Ghinjo lag in de ren bij de Uglies toen we de portretfoto’s aan het maken waren, ze lag tegen de afscherming aan te slapen. Een Ugly kroop eerst tegen haar aan, maar kroop vervolgens over haar rug heen en liet zich naar beneden rollen. Maar, toen Ghinjo ietsjes bewoog, kwam de Ugly dus wat klem te zitten tussen oma en de afscherming. Met als gevolg: de Ugly begon te gillen. Daarop raakte Ghinjo in een soort paniek, ze wist niet hoe snel ze de Ugly moest geruststellen…maar…nog erger was het voor mama Sirrush, die tijdens het maken van de portretfoto’s bij de Uglies in de tuin liep. Ze wist zich echt geen raad en wilde zo snel mogelijk met eigen ogen controleren of haar Ugly wel in goede doen was…de Ugly moest ook gelijk bij haar drinken. Pas toen de Ugly bij haar lag te drinken werd ze rustig. Wat hebben we toch een geweldige moeder en oma…

En klik hier om de portretfoto’s van de alweer vier weken oude Uglies te bekijken.

 

16-10-2018: Dag 30

Na het ontbijt mochten de Uglies één voor één de keuken verkennen. Daar hebben ze nog niet eerder gelopen, dus alle hoekjes waren nieuw voor ze. Het was zo leuk om te zien hoe verschillend de Uglies hier op reageerden…de één bleef veilig dichtbij Saskia, de ander ging er gewoon vandoor.

Met het mooie weer zijn de Uglies natuurlijk weer veel buiten geweest. De onderlinge stoeipartijtjes worden soms ook al aardig hard. Niet zo gek, de hoektandjes zijn al goed doorgekomen. Vandaag heeft ook Sirrush het moeten ontgelden, de Uglies beginnen nu hun mama ook uit te dagen. Mama Sirrush laat nog heel veel toe…maar toch vond ze het nodig om af en toe even haar bek over een kopje van een Ugly te plaatsen en zo duidelijk te maken dat er grenzen zijn. En tja…ome Sabbat hè…wat hebben de Uglies een plezier met hem. En Sabbat met hen…al is hij ook wel aan het opvoeden geslagen…gelukkig maar, want de Uglies denken echt alles bij en met hem te kunnen doen.

Ze hebben ook kennis gemaakt met de kersthond…over een paar weken is het tenslotte de bedoeling dat de Uglies mee gaan naar een kerstshow…dan kunnen ze er maar beter nu alvast aan wennen ook. Maar, de Uglies vonden ook de kersthond niet echt mooi zingen…Ach…ze zijn gewoon verwend met onze muziek…

De Uglies wegen doen we vanaf vandaag niet meer dagelijks. De Uglies groeien goed, we zullen ze nu nog alleen op de maandagen wegen, als ze weer een weekje ouder zijn.

 

17-10-2018: Dag 31

De Uglies weten inmiddels al heel goed via welke ingang hun mama de ren in en uit gaat…en via welke ingang wij met het vlees komen. Vanochtend probeerden ze er namelijk al zelf uit te klimmen. Dat is ze nog niet gelukt, maar lang zal het niet meer duren eer de eerste Ugly zal ontsnappen. Echt ontsnappen kunnen ze natuurlijk niet. We kunnen natuurlijk ook gewoon de bovenkant van het deurtje erbij dicht doen, dan kunnen ze er zeker weten niet uit. Maar ach…het blijft altijd leuk om te zien wat de puppen allemaal uithalen om uit de ren te kunnen komen. Dus…we laten nu nog eventjes alleen de onderkant van het deurtje dicht…en dan maar hopen dat we met het fototoestel klaar staan als de eerste ontsnappingspoging lukt!

Ook vanochtend was oma Ghinjo weer niet weg te krijgen bij haar kleinkinderen. Ze wilde niks liever als spelen, spelen en nog eens spelen. Ze bepaalt zelf met wie ze op welk moment wil spelen. En vanmiddag? Toen liet Sirrush in ene merken dat de tijd van alleen maar verzorgen voorbij was. Ze daagde haar Uglies uit om met haar te spelen. Ze trok de Ugly waar ze mee wilde spelen gewoon met een voorpoot naar haar toe…of ze keek de Ugly aan met een blik van: hier komen jij, jij gaat met mij spelen!

De Uglies hebben vandaag ook kennis gemaakt met ballonnen. Al snel hadden ze door hoe ze de ballonnen konden laten verplaatsen. Waarbij één Ugly precies zo met de ballon speelt zoals The Feyenoord Champions Dirk, dus de grote neef, ook met zijn voetbal speelt: neus tegen de onderkant en rollen maar! Deze Ugly wordt later vast net zo’n goede voetballer als Dirk!

 

18-10-2018: Dag 32

We hadden gisteravond het dagboekverslag nog niet geplaatst…of de eerste Ugly ontsnapte uit de ren. Dit betekende dus ook dat we ‘s nachts niet meer het halve deurtje open konden houden zodat Sirrush in en uit kon stappen. Want…op zich is het niet zo erg als er een Ugly ontsnapt, weglopen kan niet. Maar, als deze Ugly in de mand bij overopa Raptor zou kruipen…we denken niet dat Raptor daar blij van zou worden. We lieten de keuze aan Sirrush: slapen in de ren bij de Uglies of gewoon in de keuken bij haar mama en opa. Toen we naar bed gingen, bleef Sirrush in de keuken liggen. Maar…we lagen nog maar een uurtje op bed of Sirrush meldde zich…ze wilde in de ren bij haar Uglies! En daar heeft ze gewoon weer de hele nacht gelegen.

Omdat het vandaag gedaan was met het echt warme weer, vonden we het tijd om de Uglies kennis te laten maken met de herfst. En aangezien er in onze tuin al genoeg herfstbladeren van de bomen zijn gevallen, konden we mooi de Uglies op een bladerbergje zetten voor een fotootje. Of er trouwens een herfststorm op komst is weten we niet…maar de Uglies waren vandaag zo enorm vervelend naar hun mama toe, dat we bijna zouden denken dat er storm op komst is. En Sirrush? Die liet alles letterlijk over zich heen komen.

Vanavond hebben de Uglies bezoek gekregen van één van de grootste Star-fans die er zijn: Conny en Bert. Al ruim 11 jaar komen zij op bezoek bij al onze nestjes…dus een bezoekje aan de Uglies kon natuurlijk niet ontbreken. Er moest natuurlijk even uitgebreid geknuffeld worden met de zwarte dame Ursa-Shingo…en natuurlijk met Ghinjo…en met Raptor…en met Sirrush…en met de rest!

 

19-10-2018: Dag 33

Vandaag stilte voor de storm…vandaag dus nog even een rustig dagje voor de Uglies, vanaf morgen barst het bezoek voor ze namelijk los. Vandaag was een dagje van spelen met mama, spelen met oma én spelen met oom…en oja…we hebben ze alvast geleerd, dat een bezem heel leuk is om achterna te zitten! Net zoals een sneeuwschep voor veel lol kan zorgen. En omdat het bij de The Feyenoord Champions ook zo’n succes was, is alvast het schelpenbadje met daarin wat plastic flessen klaar gezet.

 

Oja…is het u al opgevallen, dat de herfstfoto van de Uglies onze hoofdpagina siert in de diavoorstelling? We vonden de foto zelf zo leuk dat we vonden dat deze in de diavoorstelling opgenomen moest worden.

 

20-10-2018: Dag 34

Vanochtend, na de pakwerktraining, kwamen Erik en Maruschka nog even mee om te kijken naar de Uglies (het is tenslotte maar vijf minuten om rijden voor ze, dus geef ze eens ongelijk?). De Uglies zaten net buiten in het zonnetje op de oprit. En daar op die oprit hebben we de Uglies één voor één even lekker laten rondbanjeren tussen en met de grote Stars. En zo gaaf, ook Shapash had de tijd van haar leven!

 

Na een vroeg middagdutje stond het volgende bezoek weer op de stoep voor de Uglies: onze vrienden Riet en Dirk met neefje Luuk. Er werd weer volop geknuffeld, gespeeld en ook werden de Uglies wat gekamd (om er alvast wat aan te wennen). En de grote Stars? Die werden door Luuk aan het werk gezet: de grote Stars moesten keer op keer op zoek naar hun bal, die door Luuk verstopt was. En nee, de grote Stars mochten niet zo maar zoeken, ze moesten er eerst wat voor doen: een stukje appèl lopen! Wat een geboren hondengeleider, die Luuk!

Na dit bezoekje hadden de Uglies nog even de tijd om uit te rusten…en de grote Stars ook. Want, ook Senne en Tara kwamen nog even op bezoek. Zij konden gelijk even helpen met het eten geven van de Uglies. Want ja, elke Ugly moet natuurlijk zijn/haar eigen bakje vlees op eten om baknijd te voorkomen en aangezien de ene Ugly sneller eet als de andere, is een paar extra handen erbij wel erg welkom. Daarna was het natuurlijk weer speel- en knuffeltijd. En toen de Uglies weer in slaap waren gevallen en we ze binnen hadden gelegd omdat het al schemerig en ook te koud begon te worden..toen werd er nog even flink gedold met de grote Stars in de tuin. En het was aan de dames goed te merken dat zij met hun Rakker, een Raptor x Baju-zoon, ook in de IPO hadden gezeten…want er werd flink met ze gedold. En de grote Stars? Die konden hun pret niet op!

En na dit bezoekje ging het lampje uit bij zowel de Uglies als de grote Stars.

 

21-10-2018: Dag 35

Vandaag was weer een hele gezellige dag, met een ren vol met bezoek: Tina, Mika, Noa, Johan, Judith, Kevin, Ingrid, Henk en Riet kwamen namelijk vandaag even met de Uglies knuffelen. En dan is het wel heel bijzonder dat de ren vol zit met mensen die straks òf een toekomstig baasje van een Ugly worden…òf gewoon even komen knuffelen.

Sirrush gedroeg zich ondertussen weer zoals we van haar gewend zijn: als de perfecte mama: goed zorgend voor haar Uglies, maar zeker ook goed zorgend voor zichzelf. En al ons bezoek zorgde natuurlijk ervoor, dat niet alleen de Uglies vermoeid werden, maar ook de grote Stars.

Toen al het bezoek aan het einde van de middag weer weg was, kregen de Uglies nog wat gymnastiekoefeningen, we hadden namelijk een “balancebal” in de ren gelegd. En het had al direct effect: eenmaal op de (platte) bal, beginnen de pootjes te wiebelen…dus zo trainen ze alvast wat stabiliteit in hun pootjes.

En als u dan denkt…na zo’n dag zijn de Uglies wel moe…nou beste mensen…de Uglies hebben niet voor niks de genen van mama Sirrush, oma Ghinjo en overopa Raptor mee gekregen…