Dagboekverslag van de vierde week van de Uglies, de U-Stars van Sirrush en Gandor

 

08-10-2018: Dag 22

Omdat vandaag Saskia de gehele dag afwezig was kon zij dus niet de portretfoto’s maken van de inmiddels alweer drie weken oude Uglies. Maar…hulp is altijd dichtbij…dus kwamen Maruschka en Kayleigh Ronald helpen bij het maken van de portretfoto’s. Ook knipten zij de nageltjes van de Uglies, wel zo prettig voor de buik van Sirrush. Sirrush kent Maruschka erg goed, dus zij had er totaal geen moeite mee dat Maruschka en Kayleigh met de Uglies in de weer waren. Sirrush is hier sowieso makkelijk in…zo lang één van haar baasjes maar in de buurt is…en…zo lang ze maar regelmatig even wat lekkers krijgt!

Maar…of het nu zo’n goed idee was dat Maruschka de portretfoto’s maakte ? Zie hieronder het resultaat.

De zindelijkheidstraining gaat ook al zeer naar wens. Nog maar heel af en toe gebeurt er een ongelukje en doet een Ugly een plasje op het vetbedje. Alle overige plasjes worden nu al heel netjes op de kranten gedaan. En een kakje? Die vinden we nog helemaal niet.

De gemiddelde groei bedraagt vandaag 71 gram. De eerste Ugly is de 2-kilo-grens al gepasseerd.

 

Oja…natuurlijk is het Maruschka gelukt om portretfoto’s van de drie weken oude Uglies te maken. Nieuwsgierig geworden? Klik hier om ze te bekijken.

 

09-10-2018: Dag 23

De Uglies gaan meer en meer op ontdekkingsreis. Zowel binnen als buiten gaan ze steeds meer op onderzoek uit. Ook ontdekken ze elkaar steeds meer…we beginnen ons zo ondertussen ook wel af te vragen of hun oortjes straks nog wel zullen gaan staan…daar wordt namelijk al regelmatig flink in gebeten en aan getrokken!

Vandaag hebben de Uglies voor de eerste keer een heel klein beetje vlees te eten gekregen. Nou…als het aan de Uglies had gelegen, dan was het niet bij een heel klein beetje gebleven, want oh, wat waren ze gulzig. De groei zat er vandaag dan ook goed in, gemiddeld 97 gram.

Oma Ghinjo heeft het maar druk…zodra het kan is ze bij de Uglies. Vandaag hebben we dus met name foto’s van haar gemaakt met haar kleinkinderen.

Over foto’s gesproken…nu de Uglies groter en dus ook ondernemender worden kunnen we wel foto’s blijven nemen…en misschien ook wel plaatsen…voor morgen willen we het zo afspreken: voor elk berichtje wat n.a.v. vandaag in ons gastenboek wordt geplaatst, plaatsen we morgen een foto. Dus u met zijn allen bepaalt hoeveel foto’s we morgen van de mooie Uglies van Sirrush en Gandor zullen plaatsen.

 

10-10-2018: Dag 24

Als eerste willen we alle enthousiastelingen bedanken voor hun reacties in ons gastenboek naar aanleiding van het dagboekverslag van gisteren. We konden vandaag dus aan de bak met het maken van foto’s! Maar ach, dat is geen straf hoor!

Met het mooie weer van vandaag konden de Uglies vaak naar buiten. Inmiddels hebben de Uglies al ontdekt hoe ze vanuit de ren het terras op kunnen lopen. Zonder aarzeling stappen ze over de drempel en gaan ze op verkenning uit. Ze verkennen inmiddels het gehele terras. Maar, als ze toch in ene denken…waar is mama? Dan laten ze dat ons wel luid horen. Maar, gelukkig is er dan altijd wel weer mama of een andere Star die ze komt steunen. Zelfs Shapash komt ze dan helpen.  En ook nu weer blijft het zo mooi om te zien hoe ome Sabbat met de Uglies om gaat. Zodra hij bij ze komt, controleert hij ze allemaal. Hij wast ze zelfs als ze net een plasje hebben gedaan. En we merken aan hem dat hij ze met de dag leuker gaat vinden…logisch, want nog even en dan kan hij echt met ze spelen!

De Uglies krijgen nu elke dag een beetje melk met wat vlees te eten, zodat ze langzaamaan aan het vlees eten kunnen wennen. Maar…er is nu al een Ugly met karakter! Want…deze Ugly wil wel vlees eten, maar niet als het in de melk ligt! We zeggen maar niet welke Ugly het is, want straks wil niemand deze Ugly misschien meer hebben…

Gemiddeld zijn de Uglies vandaag 116 gram gegroeid.

En dan is het nu tijd voor de foto’s…15 mensen hebben in ons gastenboek getekend (de dubbele tekeningen tellen we niet mee…al vinden we die natuurlijk wel heel erg leuk). Dit zou betekenen: 15 foto’s. Het zijn er twee meer geworden…is toch niet erg ?

 

11-10-2018: Dag 25

Wat hebben we toch geboft met het mooie weer van vandaag. De Uglies konden overdag zodoende erg veel buiten zijn. Vandaag hebben we ze zelf de keuze gelaten: slapen jullie buiten of binnen? Uiteindelijk kozen zes Uglies er voor om gewoon lekker buiten te slapen…één Ugly kroop uit zichzelf naar binnen om daar te gaan slapen.

Inmiddels hebben de Uglies goed door hoe ze zelfstandig een plasje en een kakje kunnen doen…het is dus gedaan met onze rust…want, als er één gaat kakken…dan gaan ze allemaal kakken! En dan zijn het er nog maar zeven!

Oma Ghinjo heeft vandaag weer de tijd van haar leven gehad, zoveel tijd heeft ze doorgebracht bij de Uglies. Ze is zo ontzettend zorgzaam…maar…de opvoeding is ook gestart!

Omdat de Uglies steeds meer op geluiden gaan reageren, hebben we vandaag maar de eerste muziekhond tevoorschijn gehaald. Niet dat de Uglies blij met deze hond waren…blijkbaar vinden ze heavy-metal-muziek (wat overdag altijd aan staat) beter te pruimen als de muziek die deze hond maakte.

De vleesmaaltijden gaan er al in als pap en na het vlees eten is het natuurlijk nog tijd voor het toetje: drinken bij mama! De gemiddelde groei bedraagt vandaag 111 gram.

 

Maar…de mooiste foto van vandaag…is toch echt deze…

 

12-10-2018: Dag 26

Vanochtend al vroeg konden de Uglies naar buiten. ‘s Ochtends gaan de Uglies naar buiten aan de opritkant, ‘s middags gaan ze naar buiten aan de tuin kant. Zo krijgen de Uglies verschillende geluiden en indrukken te verwerken. Wat bij eigenlijk elk nestje op valt, is dat de pupjes het aan de opritkant spannender vinden als aan de tuinkant, zo ook de Uglies. Waar dat aan ligt ?

Vanochtend lagen er veel blaadjes op het terras, die waren, omdat er ook een heel klein beetje wind stond, wel interessant voor de Uglies. Maar, het meest interessant was toch weer ome Sabbat, deze keer met zijn voetbal. Speeltjes vinden de Uglies ook met de dag interessanter worden, soms staan ze in de uitdaaghouding er tegen te blaffen. Geblaft werd er ook door een Ugly, toen deze wakker werd van blijkbaar niet zulke mooie muziek op de radio. Het is voor ons nog een beetje ontdekken welke muzieksmaak ze hebben…maar of we daar rekening mee gaan houden?

Vanmiddag, op het terras aan de tuinkant, was het al snel te warm voor de Uglies. Ze kozen er zelf voor om met zijn allen binnen te gaan liggen slapen. Maar vanavond, toen de Uglies echt naar binnen moesten, toen werd er al flink voor de tuindeur gegild, want ze wilden toch weer naar buiten. Heerlijk, die karaktertjes die zich zo aan het ontwikkelen zijn!

De gemiddelde groei bedraagt vandaag 131 gram. Het wordt al steeds lastiger om twee Uglies tegelijkertijd op te tillen…

 

13-10-2018: Dag 27

Vandaag het eerste bezoek voor de Uglies. Helaas kon niet iedereen die vandaag op bezoek zou gaan komen inderdaad komen…zo bleef het voor de Uglies nog vrij rustig.

Maar, omdat het bezoek wel pas vanavond laat weg ging en we nog genoeg te doen hebben alvorens we de nacht in gaan, houden we het dagboekverslag kort…morgen meer!

Gemiddeld zijn de Uglies ook vandaag weer 131 gram gegroeid. We denken dat ze vannacht wel goed zullen slapen…niet alleen zij!

 

14-10-2018: Dag 28

Vanochtend, toen de Uglies alweer eventjes buiten op het terras waren, kwam er weer bezoek voor ze. En met het mooie weer erbij was het weer extra genieten van de kleine Uglies én de grote Stars. Met name Sirrush had weer de tijd van haar leven, er werd volop met haar gespeeld. Op het terras mochten de Uglies wat likken aan een harinkie…als we niet op hadden gelet, dan was het niet alleen bij likken gebleven…ze vonden de harinkies wel erg lekker!

Vanmiddag lagen de Uglies lange tijd te slapen, het was ook veel te warm voor ze om actief te zijn. Zodoende konden wij lekker bijkletsen met onze vriendin en konden ook Raptor en Shapash op hun gemakkie in de ren bij de Uglies vertoeven. Beiden vinden slapende Uglies wel prima…maar als de Uglies wakker worden en in hun poten gaan happen, dan zijn ze beiden liever weer zo snel mogelijk uit de ren. ‘s Avonds, toen het wat was afgekoeld, kwamen de Uglies weer eventjes flink tot leven. Er werd heel wat gestoeid, niet alleen met elkaar, maar ook met oma Ghinjo en ome Sabbat. Opvallend is dat ze bij mama Sirrush helemaal niet ondeugend zijn…nog niet! Nadat ook onze vriendin huiswaarts was vertrokken brachten we de Uglies weer naar binnen. Ze waren te moe om tegen te stribbelen.

Vandaag zijn de Uglies gemiddeld behoorlijk gegroeid, namelijk 170 gram! Zullen ze dan toch ieder een harinkie op hebben?