Dagboekverslag van de derde week van de Uglies , de U-Stars van Sirrush en Gandor

 

01-10-2018: Dag 15

Gisteravond laat hoorden we de eerste blafjes in de ren. Deze kwamen van een Ugly die de ren was gaan verkennen, maar op een gegeven moment toch mama en de broers en zussen begon te missen. En tja…hoe moet je dan laten horen dat je de weg kwijt bent ?

De eerste nacht in de grote ren hebben de Uglies goed door gebracht. Natuurlijk lag mama Sirrush de hele nacht bij ze. Wat erg opvalt, is dat de Uglies al erg stabiel op hun pootjes rondstappen. En wat ons verbaasde…ze zijn al wat met elkaar aan het spelen! Maar, voor de rest doen de Uglies natuurlijk nog niks anders als slapen en drinken. Wellicht nog door de ontworming gisteren, de Uglies zijn vandaag gemiddeld maar 54 gram gegroeid. Gemiddeld wegen ze nu een dikke 1,4 kilo.

Oma Ghinjo en ome Sabbat komen nu ook een paar keer per dag een kijkje in de ren nemen…maar, alleen als Sirrush niet in de buurt is. Want, Sirrush duldt absoluut nog niemand bij haar Uglies! Zelfs overopa Raptor mag niet langs de ren lopen als Sirrush bij haar Uglies ligt. Wat is ze toch een topmoeder! Wat zijn we trots op Sirrush!

 

02-10-2018: Dag 16

Sinds vanmiddag vindt Sirrush het goed als één van de andere Stars naast de ren komt liggen. Hier maken m.n. overopa Raptor en Shapash dankbaar gebruik van. Beiden vinden de Uglies wel interessant, maar na ff snuffelen zijn ze er ook wel klaar mee. Maar, ze houden wel graag de boel in de gaten…met een afscheiding ertussen dan. Dit in tegenstelling tot oma Ghinjo en ome Sabbat, die nu al het liefst een tijdje in de ren bij de Uglies zouden blijven liggen. Tante Luchie mag van ons nog niet bij de Uglies kijken, daar zij de laatste jaren niet altijd even vriendelijk op pupjes reageert en we met de Uglies natuurlijk geen enkel risico willen nemen.

Normaal krijgen onze honden doordeweeks brokken te eten en in het weekend vers vlees. In de aanloop naar en de eerste dagen na de bevalling kreeg Sirrush van ons alleen vers vlees te eten. Sinds gisteren hebben we haar weer terug gezet op doordeweeks brokken…maar of dit nu een goed plan is geweest? Ondanks dat Sirrush, afgezien van haar wandelingetjes, nog bijna vol continu in de ren bij haar Uglies vertoeft, zijn de Uglies vandaag gemiddeld maar 26 gram gegroeid.

En oja…eigenlijk stonden we op het punt om Sirrush uit te gaan laten…en hoewel de Uglies net pas waren uitgedronken, begonnen ze in ene flink wat geluid te produceren en te bewegen door de ren. Dus hebben we snel ff het dichtstbij liggende cameraatje gepakt en hebben we wat gefilmd. Kwaliteit is niet je van het…maar toch is het filmpje leuk om te bekijken…want…nou ja, kijkt u zelf maar.

Klik hier om het filmpje te bekijken.

 

03-10-2018: Dag 17

Heeft iedereen nog een beetje kunnen genieten van het filmpje van gisteren?

Sirrush is zo relaxed met haar Uglies, dat ze regelmatig op haar rug in de ren wil gaan liggen slapen. Niet zo handig natuurlijk als de Uglies bij haar liggen te drinken. En zeker niet als de Uglies haar tepels zo goed vast hebben, dat Sirrush ze in haar draai mee op tilt.

De neusjes van de Uglies gaan steeds beter werken. Toen Sirrush vandaag een schoteltje puppenmelk in de ren kreeg, kwam er al een Ugly al snuivend richting het schoteltje gelopen en dook met neus en al in de melk. Natuurlijk hadden we toen geen camera bij de hand…

Gelukkig zijn de Uglies vandaag weer wat beter gegroeid, gemiddeld namelijk 54 gram.

 

04-10-2018: Dag 18

De eerste plasjes op de kranten zijn een feit. Als mama Sirrush eventjes niet in de buurt is en de Uglies moeten een plasje doen, dan zien we ze echt zoeken, zo van…niet op het kleedje! Ze zijn ook al wat met elkaar aan het dollen, bewegen steeds meer als echte hondjes (zo maken ze de fietsbeweging als we ze kriebelen), lopen naar ons toe als we in de ren gaan zitten en ze reageren ook al wat op geluidjes. Kortom…het gaat leuker en leuker worden!

De gemiddelde groei blijft een beetje hetzelfde, vandaag 46 gram.

05-10-2018: Dag 19

Vandaag was een spannend dagje voor de Uglies, want ze zijn voor de eerste keer naar buiten geweest. Sirrush vond het allemaal niet zo spannend, zij was buiten liever met haar bal in de weer als met haar kinderen. Maar, gelukkig waren daar oma Ghinjo en ome Sabbat, die de Uglies niet uit het oog verloren. Het lijkt er op dat we ook bij dit nestje weer heel veel plezier aan ome Sabbat gaan beleven. Hij is namelijk nu al heel verzorgend en heel beschermend!

Vanmiddag, op het terras, hebben we een kort filmpje gemaakt van Sabbat met de Uglies, klik hier om dit filmpje te bekijken.

De Uglies hebben vandaag ook voor het eerst wat puppenmelk van een schotel mogen lebberen. Dit gaf natuurlijk een kliederboel van jewelste. Zo had Sirrush ook nog wat te doen…schoonlikken van haar kinderen namelijk!

De gemiddelde groei bedraagt vandaag 64 gram.

 

06-10-2018: Dag 20

Waren we gisteren in het dagboekverslag enthousiast over ome Sabbat…alle eer gaat natuurlijk wel naar mama Sirrush toe! Want, wat doet ze het ook bij dit nestje weer geweldig. De gehele nacht vernemen we haar en haar Uglies niet, overdag zorgt ze ontzettend goed voor haar Uglies en zorgt ze ook ontzettend goed voor zichzelf. Ze hoort aan de geluiden van haar Uglies echt wel of ze haar hulp nodig hebben of niet.

Vandaag zijn de Uglies ook weer een paar keer naar buiten geweest. Ten opzichte van gisteren konden we al merken dat dit minder spannend was, er werd namelijk minder gepiept.

Hoewel overopa Raptor niet veel interesse lijkt te tonen in de Uglies, kwam hij ze vanochtend toch even bekijken met natuurlijk zijn bal. En hoewel hij ook zo goed als niks meer hoort, bleef hij op een handgebaar staan daar waar hij stond…en konden wij snel een mooie foto maken van onze bejaarde man met zijn achterkleinkinderen.

Vanmiddag ook weer zo’n mooi momentje: Een paar keer per dag leggen we Sirrush eventjes apart zodat de Uglies drie om vier kunnen drinken. Lijkt ons voor zowel Sirrush als de Uglies prettiger. Vanmiddag deden we dat ook: drie Uglies lagen buiten bij Sirrush te drinken, de andere vier lagen nog binnen. En wat deed oma Ghinjo? Die ging snel binnen liggen bij de vier Uglies en verzorgde ze alsof ze waren haar eigen kinderen. Dit was GENIETEN…met hoofdletters ja!

Vandaag hebben de Uglies ook zeer hun best gedaan hun buikjes vol te drinken, gemiddeld zijn ze vandaag 83 gram gegroeid.

 

07-10-2018: Dag 21

Er komen steeds meer onderlinge stoeipartijtjes. Bij deze stoeipartijtjes wordt soms ook al aardig gegromd. Ook happen ze steeds meer in elkaar en dagen ze elkaar wat uit. Inmiddels beginnen ze ook al wat meer geluiden waar te nemen.

Wat opvalt, is dat de Uglies (jammer genoeg) er niet echt een bende van maken als ze melk van het bord drinken. Oké, ze staan er wel in, maar echt smerig worden ze niet…en dat zou nou net zo leuk zijn voor een foto!

Gemiddeld zijn de Uglies vandaag 69 gram gegroeid.