Dagboekverslag van de tweede week van de Uglies, de U-Stars van Sirrush en Gandor

24-09-2018: dag 8

Helaas voor Sirrush voelt ze zich vandaag niet zo goed. Sinds vannacht is ze wat aan de diarree en hoe graag ze ook vrolijk en actief wil zijn, het wil haar vandaag niet zo lukken. Dit heeft ook zijn uitwerking op de groei van de Uglies gehad, ze zijn vandaag namelijk “maar” 56 gram gegroeid. Wel wegen vijf Uglies nu meer als 1 kg. We hopen maar dat Sirrush snel weer opknapt, maar daar hebben we alle vertrouwen in.

Vandaag zijn natuurlijk ook weer de portretfoto’s gemaakt. Om deze te bekijken, klik hier.

 

25-09-2018: Dag 9

Gelukkig is Sirrush vandaag weer goed opgeknapt. Haar ogen staan weer goed, ze is weer vrolijk en actief. Haar melkproductie heeft misschien vandaag wel nog wat te wensen over gelaten, want de Uglies zijn vandaag gemiddeld maar 43 gram gegroeid. Maar, erover klagen doen we niet, want in een week tijd zijn de Uglies in gewicht allemaal minstens al verdubbeld!

De Uglies proberen meer en meer op hun pootjes te gaan staan. Het stelt nog niet veel voor, het is meer wiebelen op hun pootjes wat ze doen. Dat hun pootjes sterker worden, dat merken we ook aan de klimpartijtjes. Ze klimmen, als ze op weg zijn naar de tepel, al makkelijk over elkaar heen…en ook mama Sirrush is een favoriet klimobject geworden.

26-09-2018: Dag 10

Sirrush is er echt weer helemaal bovenop. En dat hebben we vandaag gemerkt! Tussen het zorgen voor haar Uglies door heeft Sirrush ons vandaag geholpen met werkzaamheden in de tuin. Nou ja…geholpen? Tja…eigen schuld zeggen we dan maar…we hebben haar zelf in het nest al helemaal gek gemaakt van o.a. een bezem…dus we mogen niet klagen dat het vandaag kansloos was om o.a. de bezem te gebruiken.

De groei zit er ook weer wat beter in, gemiddeld zijn de Uglies vandaag 68 gram gegroeid. Erg leuk is dat de Uglies inmiddels ook ons beginnen te herkennen. Als wij voorover in de werpkist hangen komen ze al flink snuivend op ons af. Ze kruipen dan echt tegen ons aan en laten hun neusjes overuren maken. Ook sabbelen ze wat aan onze gezichten…zo zacht…zo lief!

 

27-09-2018: Dag 11

De Uglies lukt het met de dag beter om zelfstandig een plasje of een kakje te doen. Ook zien we dat de oogleden langzaamaan los beginnen te raken, een oogspleetje hebben we vandaag nog niet kunnen ontdekken.  De Uglies gaan ook steeds sneller hun buikjes vol drinken en de pauze tussen de drinkbeurten door wordt ook al wat langer. Prettig voor Sirrush, die dan ook weer af en toe een wandelingetje mag maken.

Sirrush zal vannacht trouwens wel slapen, denken wij…haar allergrootste vriendin Willy, baasje van Ghiva-Lupa (Shinji x Raptor, zus van Ghinjo) én Slayer (Ghinjo x Nick, broer van Sirrush en Sabbat), kwam vandaag de hele dag babysitten. Sirrush was natuurlijk niet weg te krijgen bij Willy…en Willy was niet weg te krijgen bij de Uglies. Raptor, Shapash, Ghinjo, Luchie en Sabbat waren ook erg blij met het babysitten van Willy, want zij konden vandaag weer eens, naast de “gewone” wandelingen bij huis, een lekkere lange wandeling op vreemd terrein maken.

De Uglies zijn vandaag gemiddeld 66 gram gegroeid.

 

28-09-2018: Dag 12

Jahoor, de oogjes beginnen zichtbaar te worden! Het zijn nog kleine spleetjes, maar toch…

De Uglies beginnen al zodanig sterk met hun pootjes nu te worden, dat we al regelmatig een koppie boven de rand van de werpkist uit zien komen. Ook klauteren ze steeds meer op en over mama Sirrush heen. Het zal daarom niet lang meer duren voor de Uglies de werpkist in de woonkamer zullen gaan verruilen voor de grote ren in de keuken.

Tijdens het wegen van de Uglies controleerde Sabbat, vanuit zijn luie stoel, elke Ugly of het wel goed met hem/haar ging. En Sirrush, die een metertje verderop in haar werpkist lag, die hield nauwlettend haar broertje in de gaten. Want ook al is ze ontzettend gek op haar broertje…kom niet aan haar Uglies…tenminste…nu nog niet!

De laatste drie dagen is de gemiddelde groei zeer constant, vandaag bedraagt deze nl. 67 gram.

 

29-09-2018: Dag 13

Eigenlijk hebben we vandaag gewoon even geen idee wat we moeten schrijven over Sirrush en haar Uglies. Het gaat gewoon goed! Sirrush zorgt goed voor haar Uglies, ze zorgt ook goed voor haarzelf. Ze vindt het heerlijk om er weer eventjes mee op uit te mogen, maar ze vindt het nog fijner om na een wandeling weer terug te zijn bij haar Uglies. En haar Uglies? Die liggen er zeer tevreden bij. Konden ze de afgelopen dagen nogal eens wat herrie produceren, nu horen we ze eigenlijk helemaal niet. Ja, we horen ze, als mama Sirrush de werpkist in stapt en ze dus aan kunnen vallen op de tiet. Gemiddeld zijn de Uglies vandaag 55 gram gegroeid. Nog één nacht moeten ze doorbrengen in de werpkist…morgen staat de grote verhuizing gepland!

 

30-09-2018: Dag 14

Altijd als de pups zo’n 2 weken oud zijn, dan staat ze een grote verhuizing te wachten, want dan zijn ze zo groot geworden dat ze samen met hun moeder te weinig ruimte meer in de werpkist hebben.

En dus stond ook de Uglies dit vandaag te wachten. De grote ren staat ook nu weer op de vertrouwde plek, in de keuken tegen de tuinkant aan en afgeschermd van de andere Stars, zodat Sirrush in alle rust bij haar Uglies kan zijn.

Een ander minder leuke gebeurtenis op 2 weken, is het ontwormen, ook dat stond de Uglies vandaag te wachten. Dit is de enige keer dat ze dit vieze goedje rechtstreeks in het bekje moeten krijgen, de andere keren wordt het door het vlees gemengd. En vanavond zijn ook de nageltjes van de voorpootjes geknipt, zodat de Uglies minder krassen op de buik van mama Sirrush.

De gemiddelde groei bedroeg vandaag 49 gram.