Dagboekverslag eerste week van de Uglies, de U-Stars van Sirrush en Gandor

 

17/18-09-2018: Dag 1, de geboorte van de Uglies en dag 2, de eerste 24 uur na de geboorte

Zo zit je zondagmiddag nog nietsvermoedend op een terras denkende dat Sirrush de eerste aankomende dagen nog niet zal bevallen (ze is tenslotte pas net 8 weken drachtig), zo is 24 uur later de bevalling begonnen.

Zondagnacht begon de gedragsverandering bij Sirrush al, maar Ronald ging maandagochtend wel gewoon naar zijn werk. Bij de temperatuurmeting van Sirrush ‘s ochtends bleek echter dat de bevalling waarschijnlijk niet later dan dinsdag zou beginnen, want de temperatuur was al behoorlijk gedaald.

In de loop van de dag werd Sirrush almaar aanhankelijker en kreeg o.a. ook al graafneigingen. Na verlies van slijm en wat later daarop volgend de 1e wee werd wel duidelijk, dat de bevalling zelfs al maandag zou beginnen. Gauw Ronald gebeld, hij moest als de wiedeweerga naar huis komen. Hij was precies op tijd thuis, want een paar minuten later werd de 1e pup geboren en nog geen half uur later de 2e pup. Sirrush is door haar 1e nest al een redelijk ervaren moeder en weet direct wat ze moet doen, de pup van het vliesje ontdoen, navelstreng doorbijten en schoonlikken, dat blijft altijd heel mooi om te zien.

Zou Sirrush er weer net zo’n vaart inhouden als bij de bevalling van haar T-Stars ? Helaas niet, want het duurde 1.5 uur voordat de 3e pup geboren werd. En bijzonder was, dat alle 3 de pups op dat moment reutjes waren. Vervolgens kwam het tempo er goed in, want een kwartier later werd het 1e teefje geboren en een klein half uur later alweer een teefje.

Maar dan, dan gaat het lange wachten beginnen. We zijn er beiden van overtuigd dat Sirrush nog niet leeg is, dus moeten we geduld hebben. Na een lange aanlooptijd en regelmatig persen komt er dan 2.5 uur later na het 5e pupje, weer een pup ter wereld. Na het schoonmaken kijken we elkaar aan, het zal toch niet waar zijn ?! Jawel, de pup is zwart ! Heel bijzonder dat met 2 donkergrauwe ouders er een zwarte pup geboren wordt, wat uiteraard altijd mogelijk is, als je weet dat de moeder en oma van Sirrush zwart zijn, maar toch. Ruim 1 uur later wordt er weer een pup geboren. Al snel hierna gaat Sirrush er redelijk ontspannen bij liggen, naar alle waarschijnlijkheid is ze dan dus leeg, hetgeen klopt, want geruime tijd later is er volkomen rust, tijd voor nachtrust voor ons allemaal. En de latere controle door de DA bevestigt dat er geen pups meer in zitten.

Sirrush heeft het tijdens ook deze bevalling ontzettend goed gedaan, wij zijn dan ook heel erg trots op haar.

Velen vinden pupjes na de geboorte erg mooi…wij vinden ze dan nog lijken op net ontplofte molletjes…vandaar dat wij onze U-Stars voorlopig Uglies zullen gaan noemen!

Morgen zullen wij de geboortetijden, geboortegewichten én natuurlijk de namen van de Uglies bekend maken!

 

19-09-2018: dag 3

Wat genieten we enorm van ons geweldig moedertje en haar 7 Uglies! Sirrush doet het zo ontzettend goed! Sirrush voelt zich ook alweer zo goed, dat als ze even mee naar buiten mag, ze gelijk haar bal pakt en een spelletje met ons wil doen.

De Uglies zijn de eerste dagen goed door gekomen. Gisteren zijn ze gemiddeld 37 gram gegroeid en vandaag zijn ze gemiddeld 68 gram gegroeid.

We hebben Sirrush en haar Uglies even gefilmd, zodat iedereen kan mee genieten van ons topmoedertje en haar Uglies. Om naar het filmpje te gaan, klik op de foto hieronder.

Velen zullen nu ook wel nieuwsgierig zijn geworden naar de namen van de Uglies…we zullen u verder niet in spanning houden.

Voor dit nestje hebben we natuurlijk voor de namen weer een thema, dat is deze keer “oud scandinavisch”. Hoewel de namen beginnen met de letter “U”, dient deze letter uitgesproken te worden als “oe”.

De reutjes heten: Ulmo, Únás en Ulix.

De teefjes heten: Uzi, Usha, Ursa en Ushi.

Omdat wij het zeer bijzonder vinden dat de vachtkleur van oma Ghinjo en overoma Shinji bij de Uglies is door vererfd, hebben we Ursa, de zwarte dame, een tweede naam gegeven: Shingo, vernoemd dus naar overoma Shinji en oma Ghinjo.

Alle namen hebben natuurlijk ook weer een mooie betekenis. Deze betekenis, de geboortegewichten én de portretfoto’s kunt u vinden op de pagina U-Stars.

 

20-09-2018: Dag 4

Hoewel we met de warmte van vandaag nog niet eens de warmtematjes voor de Uglies aan hoeven te hebben, vindt Sirrush het toch wel al snel te warm in de werpkist. Ze duwt dan zelf de kleedjes aan de kant, zodat zij op het wat koelere zeil kan liggen.

We kunnen ook aan Sirrush merken dat ze zich goed voelt. Zeker als we de vijf andere Stars hun aandacht willen geven, dan laat Sirrush merken dat ze er ook nog is. Maar ja, Raptor, Shapash, Ghinjo, Luchie en Sabbat hebben ook hun verzetjes nodig, ze krijgen nu al minder als normaal.

Maar, vanavond, toen wij gingen eten en Sirrush met de vijf andere Stars mee de tuin in mocht, toen wilde Sirrush niet…toen wilde ze alleen maar bij haar Uglies zijn!

Overopa Raptor en oma Ghinjo hebben inmiddels al kennis mogen maken met de Uglies. Raptor begroette de Uglies op zijn eigen manier: met zijn bal! En oma Ghinjo? Och…die was nu al druk met het wassen van de Uglies…we denken dat de Uglies de aankomende weken nog heel veel tijd met hun oma zullen doorbrengen. Morgen laten we de Uglies kennis maken met hun oom Sabbat…we zijn reuze benieuwd…zal Sabbat net zo met de Uglies om gaan als hij deed met The Feyenoord-Champions?

De Uglies hebben vandaag hun buikjes goed vol gedronken, gemiddeld zijn ze 97 gram gegroeid.

 

21-09-2018: Dag 5

Sirrush neemt nu af en toe eventjes een pauze, dan gaat ze uit zich zelf naast de werpkist liggen. Ze zou maar wat graag weer mee naar het bos gaan, maar daar vinden wij het nog te vroeg voor. Om haar toch met name geestelijk wat te vermoeien, doen we zoekspelletjes met haar in de tuin. Na zo’n zoekspelletje is ze weer eventjes tevreden en geeft ze zelf aan weer naar haar Uglies terug te willen. Op zich is het ook niet erg dat Sirrush af en toe weer wat tijd voor haar zelf wil hebben, haar Uglies groeien zeer goed! Vandaag zijn ze gemiddeld namelijk gewoon maar eventjes 99 gram gegroeid. Toch wel raar…eigenlijk had Sirrush pas één dezer dagen moeten bevallen…en nu al zijn haar Uglies hard op weg naar de 1-kilo-grens!

Vandaag mocht dan eindelijk ome Sabbat kennis maken met de Uglies. Sinds maandagavond was hij niet meer in de woonkamer geweest (daar is nl. Sirrush bevallen en daar verblijft ze nu ook met haar Uglies). Sabbat snuffelde even kort aan de Uglies, ging daarna de volledige woonkamer langs op alle geurtjes om daarna weer terug te gaan naar de Uglies. Daarna mocht ook Shapash komen kijken. En zelfs Shapash stapte met haar voorpoten de werpkist in en gaf zelfs vervolgens een Ugly nog een lekkere lik! Dapper meisje hoor, die Shapash!

 

22-09-2018: Dag 6

Arme Sirrush…terwijl haar broertje Sabbat zich samen met Luchie en het vrouwtje mocht uitleven bij een dogsurvival, moest zij thuis blijven bij haar Uglies…

De ontwikkeling van de Uglies verloopt identiek aan die van de T-Stars : ze klauteren nu al een soort van door de werpkist op zoek naar de melkfabriek als ze weer dorst/honger hebben of als Sirrush de werpkist in komt en ze altijd dan even inspecteert waardoor ze wakker worden als ze lagen te slapen. Sirrush ligt ook nu niet meer de hele dag in de werpkist en om haar geestelijk weer wat te vermoeien zodat ze daarna redelijk gemakkelijk bij haar Uglies gaat liggen, doen we overdags wat zoekspelletjes in de tuin, wandelen met de grote Stars doen we nog even niet.

Inmiddels zijn de Uglies al zodanig gegroeid dat we ze eigenlijk geen Uglies meer zouden mogen  noemen, het mol-uiterlijk heeft al plaats gemaakt voor fijne hondenkoppies.

De gemiddelde groei bedraagt vandaag 66 gram, morgen zal de 1-kilo grens wel bereikt gaan worden.

 

23-09-2018: Dag 7

De Uglies worden sterker en sterker. Rondom de tepel gaat het er soms al wat heviger aan toe, dat kunt u ook zien op het filmpje wat we vandaag gemaakt hebben, klik hiervoor op de foto hieronder. Soms blijft Sirrush er al bij zitten om haar Uglies te laten drinken.

Gemiddeld zijn de Uglies vandaag 74 gram gegroeid. Twee Uglies wegen inmiddels al meer dan 1 kg, de anderen zitten dicht tegen deze magische grens aan.